Η γνωστή οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, που φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τα κρασιά και τα αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 18:00-22:00, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Επιπλέον, στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, βρίσκουμε θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως:
* Οινογνωσία & Γευσιγνωσία: Γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα.
* Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για οινοτουρισμό.
* Διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών εδεσμάτων και προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα προσφέρουν τα προϊόντα τους για γευστική δοκιμή.
* «Βλέπω – Αγγίζω – Γεύομαι – Οσφραίνομαι» -μία ζωντανή, διαδραστική performance για παιδιά όλων των ηλικιών, από «Το Ατελιέ της Φανταστικής».

ΒορΟινά-banner-1

Από τις 19:00 ως τις 21:00, τo «Thessaloniki Food Festival» συμμετέχει στα ΒορΟινά με νέες γεύσεις και προτείνει συνταγές της πόλης με κρασί, όπως παγωτό με Ξινόμαυρο και με Μαλαγουζιά, από το ζαχαροπλαστείο «Αγαπητός», καθώς και μπουγάτσα ΒορΟινή με αλμυρή γέμιση και κρασί ποικιλίας Μοσχάτο από το μπουγατσατζίδικο «Μπαντής». Το καλύτερο; Όσοι βρεθούν στην εκδήλωση, όχι απλά θα τα δουν να ετοιμάζονται, αλλά θα τα γευτούν κιόλας!

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση “Τα ΒορΟινά” στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι € 5 / άτομο και περιλαμβάνει και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

info
24 Σεπτεμβρίου “ Τα ΒορΟινά”, Προβλήτα 1 Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Διάρκεια: 18:00-22:00. Είσοδος: € 5 / άτομο.