Μικρά οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, 43 στο σύνολο, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι οινόφιλοι το διήμερο 7 και 8 Απριλίου, στο The Hub Events, στα Πετράλωνα.

Τα 43 οινοποιεία – μέλη του Συνδέσμου Μικρών Παραγωγών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), θα βρίσκονται στο Hub την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου, για να μοιραστούν τις δικές τους μικρές αλλά σημαντικές οινικές ιστορίες με ανθρώπους της πόλης που αγαπούν το κρασί και να παρουσιάσουν στους επισκέπτες τα κρασιά τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτές αλλά λιγότερο δημοφιλείς ετικέτες.

Τα μέλη των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην πρώτη ύλη της γης τους, έχοντας σαν στόχο την αυθεντική αποτύπωση του ελληνικού αμπελώνα. Αξίζει να τα γνωρίσετε και να τα δοκιμάσετε…

Η έκθεση πλαισιώνεται από 4 ιδιαίτερα αξιόλογα σεμινάρια:

* Κυριακή 16:00-17:00 «Ακατέργαστα Διαμάντια του Ελληνικού Αμπελώνα»: Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης δοκιμάζει μερικές από τις αναδυόμενες και λιγότερο γνωστές ποικιλίες από τα νησιά και την ενδοχώρα, σαν μια εισαγωγή στο επόμενο κεφάλαιο των μοντέρνων ελληνικών κρασιών.

* Κυριακή 18:00-19:00 «Blind Tasting – Taste The Difference»: Ο βραβευμένος sommelier και οινολόγος Άρης Σκλαβενίτης σε μια τυφλή και άκρως περιπετειώδη δοκιμή για την ανακάλυψη του σωστού ποτηριού σε έξι από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ποικιλίες.

* Δευτέρα 15:00-16:00 «Παλιά Αμπέλια, Καλύτερα Κρασιά;»: O Γιάννης Καρακάσης MW, θα συζητήσει το μηχανισμό και την πραγματική επίδραση των παλαιών αμπελιών στην ποιότητα του κρασιού, ενώ παράλληλα θα δοκιμαστούν 10 κρασιά από αμπέλια ηλικίας μεγαλύτερης των 30 ετών. Στο πάνελ συμμετέχουν οι οινοποιοί Κωστής Δαλαμάρας, Νίκος Καρατζάς και Σταμάτης Μυλωνάς.

* Δευτέρα 17:00-18:00 «Σπάζοντας τους κανόνες»: Ο Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET τρυπώνει στα κελάρια των μικρών οινοποιών και επιλέγει να απολαύσει μαζί τους ξεχωριστά κρασιά που κοντράρουν τις μέχρι τώρα αντιλήψεις μας για το κρασί.

Για τα σεμινάρια απαιτείται προεγγραφή μέσω του site του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας, http://smoe.com.gr/master-classes/

info
The Hub Events, Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, τηλ. 210 3411009.
Ώρες: Κυριακή 7/4 14:00-20:00, Δευτέρα 8/4 11:00-19:00