Το Ασύρτικο είναι η πιο διάσημη ελληνική ποικιλία, που παράγει κρασιά με αιχμηρή οξύτητα και έντονη προσωπικότητα. Κάθε πραγματικός οινόφιλος πρέπει να ξέρει τα πάντα γι αυτή την εξαιρετική ποικιλία κρασιού και το masterclass που διοργανώνεται στο Electra Metropolis Athens, στις 8 Μαρτίου, είναι η ιδανική ευκαιρία.

Το Wine Style και ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, έχουν ετοιμάσει μια μοναδική παρουσίαση της ποικιλίας που έχει ως πατρίδα της την Σαντορίνη, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι διαδεδομένο και στην βόρεια Ελλάδα. Στο masterclass με τίτλο “Εξερευνώντας το Ασύρτικο: Τυπικότητα, Έκφραση, Στυλ, Παλαίωση”, η ποικιλία που όλοι σήμερα συζητούν, αποκαλύπτεται μέσα από μια τυφλή γευστική δοκιμή 30 κρασιών από όλη την Ελλάδα.

karakasis
Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης

Παρέα με τον Γιάννης Καρακάση MW και 3 άνθρωποι του κρασιού, που γνωρίζουν το Ασύρτικο σε βάθος. Ο λόγος για τους Νίκο Καρατζά Σύμβουλο Οινολόγο / Οινοποιό, Κώστα Μπακασιέτα Γεωπόνο – οινολόγο MSc (Φυτώρια αμπέλου VNB Bakasieta) και Γιάννη Βαλαμπούς Οινοποιό (Vassaltis Vineyards). Το masterclass συντονίζει ο δημοσιογράφος – σύμβουλος οίνου και δημιουργός της εταιρείας Wine Style, Στέφανος Κόγιας.

Σημειώνεται ότι καθώς υπάρχει αυστηρά περιορισμένος αριθμός 70 θέσεων, απαιτείται κράτηση. Δείτε λεπτομέρειες για την κράτηση ΕΔΩ.

info
Τετάρτη 8 Μαρτίου, Assyrtiko Masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW, ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15, Αθήνα, τηλ. 214 1006200. Κόστος συμμετοχής: 45€.
Ώρα έναρξης: 18:00 (ώρα προσέλευσης: 17:30). Διάρκεια Masterclass: 3:30 ώρες.