Στις 6 Ιουνίου η Ανζέρ της Γαλλίας θα υποδεχθεί τους καλύτερους bartenders από 14 χώρες, που συναγωνίζονται για την πρωτιά στον διαγωνισμό κοκτέιλ Giffard West Cup, που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια του. Στο μεταξύ, στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τον ελληνικό προκριματικό, που θα αναδείξει τον bartender που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

bartender

Όσοι λοιπόν θέλουν να λάβουν μέρος στην περιπέτεια του “art of mixing” και να διεκδικήσουν μια θέση στον παγκόσμιο τελικό, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στο site www.tsakanisbros.gr ως τις 10 Μαρτίου, υποβάλλοντας και την πρωτότυπη συνταγή τους για κοκτέιλ μαζί με φωτογραφία του ποτού. Σημειώνεται ότι τα κοκτέιλ θα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 20ml από οποιοδήποτε λικέρ Giffard και ως 6 επιπλέον συστατικά.

giffard-west-cup

Εφόσον η συνταγή δεν παραβαίνει κάποιον από τους κανονισμούς του διαγωνισμού, σειρά έχουν οι προκριματικοί γύροι -στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης-, αναδεικνύοντας τους 8 φιναλίστ που τα κοκτέιλ τους θα ξεχωρίσουν και οι οποίοι θα διαγωνιστούν στον τελικό της Αθήνας, στις 24 Απριλίου, στο cocktail bar 360º. Από αυτόν τον τελικό θα προκύψει και ο νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό Giffard West Cup 2017 στην Γαλλία. Ο νικητής του παγκόσμιου τελικού δε, θα εκπροσωπεί την Giffard για όλο το 2017 στις εκθέσεις και στα events που θα διοργανώνει η εταιρεία ανά τον κόσμο.

info
Αναλυτικά οι κανονισμοί του διαγωνισμού ΕΔΩ