Μια διαφορετική περιήγηση διοργανώνεται στο νησί των Φαιάκων, με εξερευνήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος και επισκέψεις στα πιο γραφικά σημεία του, το τετραήμερο 25-28 Οκτωβρίου.

Στο ταξίδι, που οργανώνεται από την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού και το τουριστικό γραφείο Cosmorama, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της παραγωγής παραδοσιακών ντόπιων προϊόντων και να τα δοκιμάσουν στο χώρο τους.

shutterstock_4763776

Από το πλούσιο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ξεχωρίσαμε τις επισκέψεις στη Μελισσοκομική Κέρκυρας Βασιλάκη, στο Κτήμα Θεοτόκη, στο εργοστάσιο παραγωγής κουμ κουάτ Μαυρομάτη, στην Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία, όπου πέρα από τα κλασικά αλλαντικά παράγονται τα νούμπουλο, φουμικάδο και σαλάδο (παραδοσιακό σαλάμι Κέρκυρας), καθώς και στο κτήμα Ambelonas Corfu, όπου καλλιεργούνται τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες-κυρίως Κακοτρύγης και Σκοπελίτικο. Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιεία στον Αρρίλα στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού είναι μια ακόμα ενδιαφέρουσα στάση, όπου θα γίνει μια μικρή ξενάγηση και γευστική δοκιμή των προϊόντων παραγωγής.

info
Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού, τηλ. 210 6540128
http://gastronomyclub.weebly.com/