Το Burger Fest πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από 2 χρόνια σε έναν καινούργιο χώρο – στο Ολυμπιακό Στάδιο- και βρέθηκα εκεί για να συμμετέχω στη γιορτή των μπέργκερ.

Φέτος το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε δύο φάσεις: 1-3 και 8-10 Οκτωβρίου στην Αγορά του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι. Επέλεξα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου για να το επισκεφτώ. Στην είσοδο υπήρχε μια μεγάλη πινακίδα που έγραφε BURGER FEST καλωσορίζοντας τους επισκέπτες. Για να μπορέσει, ωστόσο, να μπει κάποιος μέσα θα χρειαστεί να κλείσει ηλεκτρονικά τα εισιτήρια του.

Όσα είδαμε 
Η πρώτη στάση μου ταν η μπίρα LAGUNITAS. Εξάλλου, η μπίρα είναι η καλύτερη συνοδεία σε ένα μπέργκερ. Η LAGUNITAS ανήκει στην κατηγορία IPA και έχει 6,2% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. ‘Eχει πλούσια γεύση και μια ελαφριά πικράδα, αφού περιέχει 3 λυκίσκους (Cascade, Centennial, & Williamette) και καραμελωμένη βύνη κριθαριού.

Προχωρώντας από τα αριστερά έβλεπα τα μπεργκεράδικα και από τα δεξιά τους πάγκους για να καθίσουν οι παρέες. Σε κάθε εισιτήριο υπήρχε και αριθμημένη η θέση που μπορούσες να καθίσεις.

Όσον αφορά την ποικιλία στα μπέργκερ, ήταν ικανοποιητική. Για παράδειγμα, το Τσίκεν είχε τις δικές του προτάσεις για μπέργκερ με κοτόπουλο. Μια άλλη ιδιαίτερη πρόταση ήταν αυτή του R&D Burger and Brunch, το οποίο σέρβιρε μπέργκερ με άρωμα Κρήτης, όπως το stakaman που περιείχε, πέρα από μοσχαρίσιο μπιφτέκι, στάκα, ενώ είχε αντικαταστήσει το τσένταρ με γραβιέρα, το μπέικον με απάκι και επιπλέον είχε και ένα τηγανητό αυγό!

Τις πιο κλασικές προτάσεις τις βρήκαμε στο Serial Grillers, όπως και στο Soho Burgers με το smoky bbq. Επέλεξα να δοκιμάσω το Smoky bbq burger από το Soho και η αλήθεια είναι πως δεν απογοητεύτηκα καθόλου. Αρχικά, δεν χρειάστηκε να περιμένω ώρες στην ουρά, το σέρβις ήταν γρήγορο και το μπέργκερ ζεστό. Η γεύση ήταν πλούσια, τα υλικά καλοψημένα και το μπιφτέκι ζουμερό. Μάλιστα, οι πατάτες ήταν εξαιρετικά νόστιμες και τραγανές. Φυσικά, δεν ήταν δυνατό να δοκιμάσω όλα τα μπέργκερ, αλλά υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προτάσεις που θα βρείτε. Επίσης, το κέτσαπ και η μαγιονέζα ρέουν άφθονα στη διοργάνωση, αφού προσφέρονται παντού δωρεάν και μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε!

Smoky bbq burger από το Soho

Αίσθηση μου έκανε και το vegan περίπτερο της «Violife foods» που έδινε την ευκαιρία στους vegans και σε όσους άλλους επιθυμούν να δοκιμάσουν μπέργκερ χωρίς κρέας. Εκεί βρήκα και το μπαρ της Alfa που πρόσφερε παγωμένη και δροσερή μπίρα. Για τους λάτρεις του παγωτού και του κοκτέιλ υπάρχουν περίπτερα από το DA VINCI και από το Athens Gents. Το βράδυ υπάρχει και πρόγραμμα συναυλιών.

Συνολικά, θα έλεγα ότι το Burger Fest είναι μια καλή ευκαιρία για έξοδο με την παρέα σας, αφού συνδυάζει street food, ποτό και όλα σε νορμάλ τιμές. Ο χώρος είναι ανοιχτός και αρκετά προσεγμένος και το κλίμα σχετικά χαλαρό.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ. 

Δείτε επίσης:

Πήγαμε στο Vegan Life Festival: Όσα είδαμε και γευτήκαμε

Πήγαμε στο Athens Coffee Festival

Από τις μηλιές του Καζακστάν στις σημερινές 7.500 ποικιλίες μήλου