To Public Café Restaurant, αφού φιλοξένησε γεύσεις από Κυκλάδες, φιλοξενεί τον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου ATHENA (ATHIOOC) και δοκιμάζει τα ελαιόλαδα που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση.

Το μενού του εστιατορίου ανανεώνεται με πιάτα που έχει ετοιμάσει ειδικά για αυτό το αφιέρωμα ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου Tudor Hall, Αλέξανδρος Κοσκινάς, γεγονός που συμπληρώνει τη γευστική εμπειρία. Μάλιστα, μαζί με το μενού θα προσφέρονται καθημερινά τρία δείγματα βραβευμένων ελαιόλαδων του ATΗΕΝΑIOOC σε όσους γευματίζουν. Τα ελαιόλαδα θα εναλλάσσονται κάθε δέκα ημέρες και επιλέχθηκαν ώστε να είναι αντιπροσωπευτικά των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, των ποικιλιών ελιάς και των γευστικών εντάσεων (φρουτώδες, πικρό και πικάντικο).

Τα βραβευμένα ελληνικά ελαιόλαδα που θα δοκιμάσετε σταδιακά στο Public Café Restaurant και διατίθενται προς πώληση στο bar του Public Café Restaurant είναι:

* One & Olive, από την Μεσσηνία και την ποικιλία Κορωνέικη, βραβευμένο με Μεγάλο Χρυσό και Καλύτερο Ελληνικό.
* Protoleo, από τη Λέσβο, ποικιλία Κολοβή, βραβευμένο με Αργυρό και Καλύτερο ποικιλίας & νήσων.
* 39/22 από την Κόρινθο και την ποικιλία Μανάκι, βραβευμένο με Χάλκινο και Καλύτερο ποικιλίας.
* Grand Cru Terra Creta από τα Χανιά και την ποικιλία Κορωνέικη, βραβευμένο με Χρυσό, Καλύτερο Κρήτης.
* Κύκλωπας Αγουρέλαιο, από την Αλεξανδρούπολη και την ποικιλία Μάκρης, βραβευμένο με Ασημένιο και Καλύτερο Θράκης & ποικιλίας.
* Alsea NEO, από το Αγρίνιο και την ποικιλία Αμφίσσης, βραβευμένο με Ασημένιο και καλύτερο Στερεάς Ελλάδας.
* Ziro Organic, από τη Σητεία και την ποικιλία Κορωνέικη, βραβευμένο με Ασημένιο και καλύτερο ΒΙΟ.
* The Governor από την Κέρκυρα και την ποικιλία Λιανολιά Κερκύρας, βραβευμένο με Χάλκινο και καλύτερο ποικιλίας & Ιόνιων νήσων.
* Omfacium από την Ηλεία και την ποικιλία Νεμουτιάνα, βραβευμένο με Χάλκινο.

Ο σεφ του Tudor Hall Αλέξανδρος Κοσκινάς προτείνει για πρώτο πιάτο καπνιστή μελιτζάνα στα κάρβουνα με πικάντικο ελαιόλαδο, για κυρίως ριζότο «τα γεμιστά αλλιώς», με φρουτώδες ελαιόλαδο και δυόσμο και για γλυκό μια αληθινή έκπληξη, μους bitter σοκολάτας με σταγόνες ελαιόλαδου.

info
Public, Πλ. Συντάγματος. Ώρες λειτουργίας: 9 μ.π- 11 μ.μ, Ανοικτό και το Σάββατο.