Tην Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στο εστιατόριο «Hytra» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, του Ιδρύματος Ωνάση, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση προϊόντων ροδιού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, μια βραδιά αφιερωμένη στο ρόδι, τον πολύτιμο καρπό της ελληνικής γης.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, είναι αναγνωρισμένος ως Οργάνωση Παραγωγών. Βασικός τομέας δραστηριότητάς του είναι η καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς, με τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση και παραγωγή χυμού και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της ροδιάς.

Φωτογραφία 2

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Rodi pearls from the tree» με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος στοχεύοντας στην Ενημέρωση και Προώθηση νωπών και μεταποιημένων προϊόντων από ρόδι στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Φωτογραφία 3

Στοιχεία για την διατροφική αξία του ροδιού παρέθεσε στο κοινό με ομιλία του Δημήτρη Γρηγοράκη, PhD κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ενώ σημαντικές πληροφορίες για τον ΑΣΟΠ Δράμας αντλήθηκαν από την ομιλία του κου Παναγιώτη Αθανασιάδη γενικού Διευθυντή ΑΣΟΠ.

info
http://www.eu-rodi.eu