Στις 4 Νοεμβρίου η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας υποδέχεται την ομάδα του θρυλικού νεοϋορκέζικου Dante, που φέτος βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας με τα κορυφαία μπαρ διεθνώς, σε ένα εξαήμερο pop up που αναμένεται να αφήσει εποχή.

Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου λοιπόν, από τις 16.00 έως τις 21.00 από την μπάρα του Odori θα παρελαύνουν κοκτέιλ που θα επιμελείται η ομάδα του Dante. Οι προτάσεις τους, που περιλαμβάνουν 3 Martinis, 3 negronis και 3 spritz δια χειρός των μάστερ των aperitivo είναι σίγουρα ένας πολύ καλός λόγος για ένα πέρασμα από τη Σκουλενίου έστω και μία από τις έξι μέρες (αν όχι όλες)…

Who is who…
Το Dante μπορεί να φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα των World’s 50 Best Bars (#9) ωστόσο ο ταπεινός χαρακτήρας του διατηρείται ανέπαφος. Η ιστορία του χώρου είναι μακρά αφού πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1915 και πλέον θεωρείται μπαρ – ορόσημο της περιοχής. Στα τραπέζια του έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες, συγγραφείς, μουσικούς και ηθοποιούς όπως οι Ernest Hemingway, Al Pacino, Whoopi Goldberg, Bob Dylan, Patti Smith κ.ά, ενώ ήταν η επιτομή των απλούστερων καθημερινών απολαύσεων και στέκι πολλών Ιταλών μεταναστών κατοίκων της περιοχής.

Στη μετάβαση στη νέα εποχή του, χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του Linden Pride και Naren Young ως «ένα γράμμα αγάπης προς το αυθεντικό Dante» εκπέμποντας σύγχρονη αύρα χωρίς όμως περίσσιες φιοριτούρες. Κινητήριος δύναμη της βραβευμένης μπάρας του ο Young, από τα χέρια του οποίου παρελαύνουν κοκτέιλ παγκοσμίου κλάσης. Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που το επισκέπτονται όχι για ποτό αλλά για να δοκιμάσουν την αυθεντική ιταλοαμερικανικής κατεύθυνσης κουζίνα του.

Info
4-9/11, 16.00- 21.00, Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 2103314674

Credits Dante: Steve Freihon