Η λαμπερή εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλίδες» επιστρέφει και φέτος, δίνοντας ραντεβού με τους οινόφιλους την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από τις 12:00 έως τις 20:00.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αφρώδεις οίνους από διάφορες χώρες, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί η φετινή εκδήλωση κρύβει πολλές εκπλήξεις και καινοτομίες, που θα απογειώσουν την απόλαυση των αφρωδών οίνων.

Φέτος, θα υπάρχουν προς δοκιμή σχεδόν 100 αφρώδεις οίνοι από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και, βέβαια, τη Γαλλία την πατρίδα της σαμπάνιας. Από την άλλη, τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που στέκουν ανταγωνιστικά έναντι πολλών άλλων οινοπαραγωγικών χωρών, ακόμα κι αν αυτές έχουν καθιερωθεί για αυτά. Από τα αρώματα και τη γεύση τους, μέχρι τις συχνά έξυπνες και εντυπωσιακές συσκευασίες τους, τα ελληνικά αφρώδη που βρίσκουμε φέτος στην «Αφρός και Φυσαλίδες» έρχονται από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα, τη Ρόδο, την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Λήμνο, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία να δοκιμαστούν κρασιά διαφόρων στυλ, χρωμάτων και επιπέδων γλυκύτητας. Οργανώνεται δε, λίγο πριν από τις γιορτές που είναι η κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων σε όλον τον κόσμο, αν και στόχος της είναι να φέρει τον Έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα ακόμα και μέρος της καθημερινότητάς του. Άλλωστε, όπως θα δουν και οι επισκέπτες της εκδήλωσης, πολλά από τα αφρώδη που παρουσιάζονται έχουν απολύτως λογικές τιμές.

Σημειώνεται ότι με την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης ο επισκέπτης παίρνει ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας, καθώς και κατατοπιστικό κατάλογο κρασιών της εκδήλωσης, η οποία οργανώνεται από εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum.

info
Αφρός και Φυσαλίδες, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Διάρκεια: 12:00-20:00.