Οι καντίνες ή αλλιώς τα food trucks όπως έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι από τις μεγαλύτερες γαστρονομικές τάσεις της εποχής και, φυσικά, έχουν και τα δικά τους φεστιβάλ.

Επί Ευρωπαϊκού εδάφους τα σκήπτρα του μεγαλύτερου φεστιβάλ κρατούν οι Βρυξέλλες, με το Brussels Food Truck Festival να διοργανώνεται και φέτος, από τις 31 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου, καλώντας τους λάτρεις του street food να γνωρίσουν ό,τι καλύτερο και ιδιαίτερο μαγειρεύεται στους δρόμους όλου του κόσμου.

brusselsfood truck1

Στο περυσινό φεστιβάλ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων, γεύσεις από τις κουζίνες του Μαρόκο, της Αρμενίας, του Βελγίου, της Βρετάνης, της Αλσατίας, της Ιρλανδίας, της Αφρικής, της Ιταλίας, της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ και της Βενεζουέλας, ενώ ανάλογες γευστικές εμπειρίες αναμένονται και φέτος, μιας και κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των food trucks που δηλώνουν συμμετοχή.

Βέβαια, εκτός από το να συναρπάσουν τους περισσότερους από 100.000 επισκέπτες που βρίσκονται κάθε χρόνο στο φεστιβάλ με τις δημιουργίες τους, οι ιδιοκτήτες των food trucks διεκδικούν και το μεγάλο βραβείο, που απονέμεται στον καλύτερο. Μάλιστα, στη φετινή κριτική επιτροπή, που αποτελείται μεταξύ άλλων από σεφ, δημοσιογράφους και bloggers, έχουμε για πρώτη φορά και δύο Έλληνες κριτές. Όπως μας ενημέρωσε η εκπρόσωπος του European Food Truck Association για την Ελλάδα, Αναστασία Δρουγγάνη, στην επιτροπή θα βρίσκεται η ίδια και ο δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος.

brussels festival

info
31/5 – 3/6 Brussels Food Truck Festival, Boulevard du Roi Albert II, Βρυξέλλες, www.brusselsfoodtruckfestival.com/en
Είσοδος ελεύθερη