Στις 5,6 και 7 Μαΐου food trucks από όλη την Ευρώπη θα συγκεντρωθούν στο πάρκο «Tour et Taxis» στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ που αναμένεται να υποδεχτεί περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

food-truck

food-truck1

Στο Brussels Food Truck Festival οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων, γεύσεις από τις κουζίνες του Μαρόκο, της Αρμενίας, του Βέλγιου, της Βρετάνης, της Αλσατίας, της Ιρλανδίας, της Αφρικής, της Ιταλίας, της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ, της Βενεζουέλας, του Μεξικού κ.ά. Όπως είναι προφανές, η γκάμα των εδεσμάτων που θα ετοιμάζονται στα food trucks κάθε άλλο από μικρή θα είναι θα είναι.

food-truck2

food-truck5

Για του λόγου το αληθές, περιλαμβάνει γκουρμέ burgers και hot dogs, θαλασσινά και οστρακοειδή όπως μύδια, στρείδια και αστακό, σαλιγκάρια, κρέας παντός τύπου (και κροκόδειλου) σε εκδοχές ωμού, καπνιστού ή ψητού, ψάρια όπως ξιφίας, banh mi, κροκέτες, παγωτά αλλά και χορτοφαγικές επιλογές, συνοδευόμενα από κοκτέιλ και μπίρες. Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται το συγκεκριμένο φεστιβάλ, το οποίο μάλιστα είναι από τα πιο δημοφιλή του είδους παγκοσμίως με τους διοργανωτές να συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες αιτήσεις συμμετοχής από ιδιοκτήτες food trucks.

Το εναρκτήριο λάκτισμα του εν λόγω φεστιβάλ έγινε το 2014 με μόλις 37 συμμετέχοντες από το Μπενελούξ και τη Γαλλία, το οποίο σύντομα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές αποσπώντας μάλιστα και το «Best Gastronomy Award», ενώ την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκε το μεγαλύτερο του είδους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τον επόμενο χρόνο τα συμμετέχοντα food trucks τριπλασιάστηκαν και πέρυσι έφτασαν τα 146 προερχόμενα από 12 διαφορετικές χώρες.

food-truck7

food-truck-10

Φέτος, για πρώτη χρονιά, το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η απονομή του «Ευρωπαϊκού βραβείου Food Truck» από τον βελγικό σύλλογο Food Trucks ως επιβράβευση της ποιότητας της δουλειάς τους, της καινοτομίας της κουζίνας που προσφέρουν, καθώς και του τρόπου που μοιράζονται τη νοοτροπία της προσφοράς φαγητού μέσω ενός Food Truck. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, δημοσιογράφους και bloggers. Αν τύχει και βρεθείτε πάντως προς τα εκεί, θυμηθείτε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ δεν δέχονται όλα τα food trucks κάρτες οπότε καλό θα είναι να έχετε μαζί σας και μετρητά.

info
http://www.europeanfoodtruckfestival.org/fr/event/1705bxl

Δείτε επίσης
Kalimera: Το ελληνικό food truck του Λονδίνου