Μια μοναδική οινική εμπειρία επιφυλάσσει για τους επισκέπτες το οινοποιείο της ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ, που συμμετέχει και φέτος στις “Ανοιχτές Πόρτες”, με ένα διήμερο που μας προ(σ)καλεί να οργανώσουμε μια μίνι εξόρμηση το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Αμπελώνες

Στις 28 και 29 Μαΐου και από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, το οινοποιείο που βρίσκεται στο ανώτερο σημείο του χωριού Σελινούντας (3χλμ από την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο κόμβο του Αιγίου), συστήνει στο οινόφιλο κοινό τη διαδικασία οινοπαραγωγής, ενώ στο πλαίσιο της ξενάγησης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Οινοποιείο-Άγγελου-Ρούβαλη

Πέρα από τις γευστικές δοκιμές, έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά αυτό το ξεχωριστό οινοποιείο που συνδυάζει τη μοναστηριακή λιτότητα και ησυχία με τη σύγχρονη τεχνολογία. Χτισμένο σε 6 διαφορετικά επίπεδα, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης στους επισκέπτες, κάνοντας εύκολα κατανοητή τη αλυσίδα εργασιών παραγωγής, μέσα από την μοναδική αρχιτεκτονική του. Επιπλέον, το κάθε επίπεδο συμπληρώνει μια αλυσίδα εργασιών: 1ο επίπεδο – υποδοχή και πίεση σταφυλιών, 2ο επίπεδο – επεξεργασία μούστου, 3ο επίπεδο – οινοποίηση, 4ο επίπεδο – εμφιάλωση, 5ο επίπεδο – υπόγεια κάβα βαρελιών και 6ο επίπεδο – κάβα αποθήκευσης. Στα συν και το ξεχωριστό επίπεδο με την αίθουσα γευστικής δοκιμής, που προσφέρει πανοραμική θέα στους κάμπους της Αιγιάλειας.

krasi

Με μόλις 2 ώρες απόσταση από την Αθήνα, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για αυτό το σαββατοκύριακο; Αφήστε που μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη στο οινοποιείο με εκδρομή στη Μονή Ταξιαρχών, το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, τη λίμνη Τσιβλού και τα πολλά γραφικά ορεινά χωριά της ανατολικής Αιγιάλειας, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

info
28 & 29 Μαΐου, Ανοιχτές Πόρτες, Οινοποιείο Άγγελος Ρούβαλης, Σελινούς, Αίγιο, τηλ. 26910 29415, www.rouvaliswinery.gr