Την Τρίτη 21/2, οι επισκέπτες του εστιατορίου Mono στην Πλάκα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια οινική περιήγηση σε αντιπροσωπευτικές σαντορινιές ποικιλίες με ξεναγό το οινοποιείο Χατζηδάκη.

Οι ποικιλίες θα συνοδεύουν ένα μενού γευσιγνωσίας σχεδιασμένο για τις ανάγκες τις βραδιάς με ενδιαφέροντα γευστικά και οινικά ταιριάσματα.

Η γευσιγνωσία ξεκινά με ζεστό taleggio με ντοματίνια Σαντορίνης κονφί και σαλάτα με endive και πετιμέζι από ρόδι το οποίο θα ταιριάξει ιδανικά με ροζέ Χατζηδάκης 2014 (Βουδόματο-Μανδηλαριά). Συνέχεια με σκουμπρί κονφί με ταρτάρ από αγγούρι και λεμόνι τουρσί που συνοδεύεται από Ασύρτικο Σαντορίνη 2015 ενώ ακολουθεί κριθαρότο με καραβίδες, κολοκύθι και παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου πενταετούς παλαίωσης, συνοδευόμενο από Νυχτέρι 2014 (Ασύρτικο). Τέλος, το πληθωρικό πιάτο με κόντρα μόσχου σχάρας με πιπέρι σετσουάν, πουρέ πατάτας και σάλτσα καπνιστής ντομάτας συνοδευόμενο από Μαυροτράγανο του 2012, προηγείται του γλυκού επιλόγου που θα «γράψει» η τάρτα σοκολάτας με καραμέλα γάλακτος άψογα συνδυασμένη με Vinsanto 2013.

Δείτε επίσης
Ο Ηλίας και η Iωάννα τρώνε στο Mono

info
Μπενιζέλου Παλαιολόγου, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3226711. Κόστος μενού γευσιγνωσίας: €45/άτομο