Σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, σε έναν τόπο που ξυπνά ωραίες εικόνες, σε ένα πλούσιο με αγαθά προορισμό, στη Σάμο, «τοποθετούνται» τα πρώτα μικρά λιθαράκια για ένα γαστρονομικό θεσμό.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος, Executive Chef του ιστορικού ξενοδοχείου του νησιού του Πυθαγόρα «Doryssa Seaside Resort», πραγματοποιούν τρίμηνο φεστιβάλ γεύσης, από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.

13393123_10209050826935042_407221671_n-(2)

Οι βραδιές αυτής της γιορτής βασίζονται στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, με καλεσμένους κορυφαίους Έλληνες σεφ και μάγειρες που αφήνουν το στίγμα τους. Αθηναγόρας Κωστάκος, Αντρέας Λαγός, Δημήτρης Δημητριάδης, Νίκος Μπούκης, Μανώλης Γαρνέλης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Σταμάτης Τσίλιας και Γιώργος Κώστας «παίρνουν» θέση, φορούν τις ποδιές τους και μαγειρεύουν εκλεκτά πιάτα με προϊόντα από τη μάνα γη. Στις απολαυστικές αυτές βραδιές, σημαντικό ρόλο έχει και ο διοργανωτής – σεφ, που με τους εκλεκτούς φίλους του φτιάχνουν και ένα πιάτο από κοινού.

Αν βρεθείτε στη Σάμο λοιπόν, για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, φροντίστε να το επισκεφθείτε. Τα πιάτα που θα δοκιμάσετε θα σας ενθουσιάσουν!

info
Ιούνιος-Αύγουστος 2016, Samos Gastronomy Festival, Doryssa Seaside Resort, Πυθαγόρειο Σάμου, τηλ. 22730 88300.