O Σύλλογος «Μαστίχα» που ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό τη διατήρηση και προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου, μας προσκαλεί στην εκδήλωση «Γεύσεις και Αρώματα από τη Χίο», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δράσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), για την προώθηση του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», με συνταγές από τη Μυροβόλο Χίο και τοπικά προϊόντα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 11.00 – 11.30πμ, αλλά και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, όπου και θα εξελίσσεται η 14η έκθεση HO.RE.CA. (8 έως και 11 Φεβρουαρίου) και πιο συγκεκριμένα στο περίπτερο του Ξ.Ε.Ε., που θα φιλοξενηθεί στο HALL No 4, Stand No A18-B18. Μαγείρισσα θα είναι η Άννα Καριστιανού και παρουσιάστρια η Άννα Κλαδιά, ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου «Μαστίχα» (Ταμίας και Πρόεδρος αντίστοιχα), αλλά και μαγείρισσα και δημοσιογράφος/παρουσιάστρια αντίστοιχα τoυ κυριακάτικου τηλεοπτικού μαγκαζίνο «Άκου να δεις τώρα» , στο κανάλι «Aλήθεια TV», που εκπέμπει σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο.

Το Βόρειο Αιγαίο, απ’ ότι φαίνεται θα κλέψει τις εντυπώσεις στην HO.RE.CA., καθώς μαγειρικές παρουσιάσεις στο πλαίσιο του «Ελληνικού Πρωινού» θα έχει και η Λέσβος. Στο περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα από περιοχές όπως η Κάλυμνος, η Ρόδος, η Κως, η Λέρος, η Κρήτη, η Νάξος, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Φωκίδα, η Ήπειρος, η Χαλκιδική κ.ά. και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους στις γεύσεις του Ελληνικού Πρωινού, μέσω μιας σειράς δράσεων.

Υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου και πολλαπλώς βραβευμένου chef Μιχάλη Μάρθα, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή chef της Ελλάδας (the Best chef Ambassador for Greece 2016) και τον τίτλο ενός εκ των καλυτέρων νέων chef της Mεσογείου (San Pellegrino Young Chef 2015 και 2016), στο περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού» θα μαγειρευτούν παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις γαστρονομικές δυνατότητες, αλλά και τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 8/2, Σάββατο 9/2, Κυριακή 10/2 2019
12.00-14.00: Γλυκές και αλμυρές τηγανίτες και λουκουμάδες.
14.00-17.00: Άνοιγμα παραδοσιακού φύλλου με διάφορες γεμίσεις.
17.00-19.00: Παρασκευές αυγών με τοπικά τυριά και αλλαντικά.

Δευτέρα 11/2/2019
12.00-15.00: Άνοιγμα παραδοσιακού φύλλου με διάφορες γεμίσεις.

Σάββατο 9/2/2019
13.00: Το «Ελληνικό Πρωινό», καλεσμένο από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, παρουσιάζει το Πρότυπο Πρωινό της Φωκίδας από το Ξενοδοχείο «Γανυμήδης» στο Γαλαξίδι, στο stage του Chef’s Club (Hall 4).

Παράλληλες δράσεις με πρωταγωνιστές τα νησιά του Βορείου Αιγαίο, την Λέσβο και την Χίο.

Σάββατο 9/2/2019
10.00-10.30: Παρασκευή από τη Λέσβο: Παραδοσιακή τραχανόσουπα.
11.00 -11.30: Παρασκευή από την Χίο: Χαρουπόψωμο με παστελαριές και ξηρούς καρπούς, με μαγείρισσα την Άννα Καριστιανού και παρουσιάστρια την Άννα Κλαδιά.

Κυριακή 10/2/2019
10.00-10.30: Παρασκευή από τη Λέσβο: Τραχανώτο με καβουρμά.
11.00- 11.30: Παρασκευή από την Χίο: Μανταρινάτο με αμύγδαλο και μαστίχα, με μαγείρισσα την Άννα Καριστιανού και παρουσιάστρια την Άννα Κλαδιά.