Οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας δίνουν ραντεβού στο Astir Palace αυτό το τριήμερο, για να απολαύσουν γαλλικά πιάτα και κρασιά, αλλά και να μάθουν τα μυστικά της γαλλικής γαστρονομίας μέσα από ένα ειδικό σεμινάριο γευσιγνωσίας.

Στις 19, 20 και 21 Μαρτίου λοιπόν, το Astir Palace συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Gout de France” της Γαλλικής Πρεσβείας και σε μυεί στις γαλλικές γεύσεις με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας, που έχει ετοιμάσει ο executive chef Στράτος Καλαθάκης, στο εστιατόριο Alia Brasserie. Μάλιστα, κάθε πιάτο συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό, εκλεκτό γαλλικό κρασί.

ANOIGMA-Wine-Cheese-

Συγκεκριμένα, στο μενού που σερβίρεται από τις 19:00 ως τις 22:30, περιλαμβάνονται ποικιλία γαλλικών τυριών σε παλέτα με χειροποίητη μαρμελάδα αγριοφράουλας και σπιτικά αλμυρά μπισκότα, συνοδευμένα από ροζέ κρασί Whispering Angel, γαλλική σαλάτα εποχής με πράσινα σπαράγγια, crème fraîche με μυρωδικά και κρουτόν βουτύρου παρέα με λευκό κρασί Pouilly-Fumé, Jean Max Roger και κολοκύθα “Musquee De Provence” με ψητά λαχανικά Βρυξελλών, βασιλικά μανιτάρια τρομπέτες και σιρόπι από χειμωνιάτικη αγριότρουφα που συνοδεύονται από κρασί Côtes du Rhône, Château de St Cosme.

Η καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου (για 2 άτομα) με λαχανικά εποχής, σάλτσα βουτύρου “Choron” και παραδοσιακή πατάτα au gratin σερβίρεται με κόκκινο κρασί Chateau des Trois Tours, Bordeaux, ενώ το δείπνο ολοκληρώνεται με “Moelleux au chocolat” με πραλίνα και κρέμα βατόμουρων cassis παρέα με Eau de Vie, Framboise Sauvage.

Εκτός από το μενού γευσιγνωσίας, βέβαια, μπορείς από τις 12:00 να καθίσεις απλά στο Alia lounge & bar και να απολαύσεις γαλλικά τυριά παρέα με το κρασί σου. Οι λάτρεις των γαλλικών κρασιών και τυριών δεν πρέπει να χάσουν το Σάββατο και το ειδικό σεμινάριο γευσιγνωσίας “L’ART DES FROMAGES & VINS”, από τους Γιώργο Κυριακόπουλο (Deli Provence) και τον sommelier Γιώργο Φλούδα (Trinity wines), από τις 19:30 ως τις 21:00.

info
19, 20 & 21 Μαρτίου, ειδικό μενού γευσιγνωσίας, Alia Brasserie, Αstir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8902000. 19:00-22:30. Κόστος: € 76 το άτομο (η τιμή περιλαμβάνει και τα κρασιά).