Το wine bar Caravin στο Θησείο ξεκινάει μία σειρά θεματικών ταξιδιών, με γεύσεις και μουσικές του κόσμου. Πρώτος σταθμός η Μαδαγασκάρη, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 20:30.

Για μια απολύτως αυθεντική γαστρονομική-πολιτισμική εμπειρία, στο Caravin θα βρεθούν εκείνη τη μέρα Μαλαγάσιοι από την «Ένωση Φίλων της Μαδαγασκάρης», που θα μαγειρέψουν, θα παίξουν μουσική και θα συστήσουν το Νησί τους, μοναδικό σταυροδρόμι συνάντησης Ευρωπαϊκής, Ινδονησιακής και Αφρικανικής κουλτούρας. Με άλλα λόγια, η φινέτσα των γαλλικών κρασιών θα συναντήσει την ομορφιά και τον πλούτο των πρώτων υλών της ξεχωριστής Μαδαγασκάρης σε μια εκδήλωση με ζωντανή μουσική και φαγητό.

Αναρωτιέστε γιατί επιλέχθηκε η μη οινοπαραγωγική Μαδαγασκάρη ως αφετηρία των θεματικών ταξιδιών; Οι λόγοι είναι καθαρά συναισθηματικοί. Αιτία και αφορμή ο εκλιπών παππούς της ιδιοκτήτριας του Caravin και sommelier Άννας Χρισκιώτη, ο ιερέας Βασίλειος Γαλατόπουλος, ο οποίος υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ιεραποστολής στο νησί τη δεκαετία του 1960. «Άνθρωπος ανήσυχος, με πνεύμα ελεύθερο και τολμηρό, ανθρωπιστής, με βαθιά φιλοσοφική άποψη για τη ζωή, απόλυτα απαγκιστρωμένη από κάθε αγκύλωση που κρατά το ανθρώπινο πνεύμα δέσμιο των αναστολών και των φόβων του. Ένας πραγματικός φιλόσοφος, ενταγμένος απόλυτα μέσα στη κοινωνία. Με τις παρέες, τα γλέντια και ένα ποτήρι κρασί να συντροφεύει πάντα τις συζητήσεις του. Να’το το κρασί. Αθόρυβος πρωταγωνιστής στις στιγμές των ανθρώπων. Αφιερωμένο στη μνήμη του παππού μου λοιπόν,το πρώτο μας ταξίδι, που η ευλογία του με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή», αναφέρει η ίδια.

Αναλυτικά, το μενού περιλαμβάνει:
Ορεκτικά
* Sambosa Madagascar: πιτάκια από ρυζάλευρο, γεμιστά με κιμά, πατάτα, μυρωδικά και κάρυ.
* Εletr’ akoho au coco pane: φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε γάλα καρύδας και παναρισμένες σε panko.

Σαλάτες
* Achard: παραδοσιακή σαλάτα Μαδαγασκάρης με λάχανο, καρότο, φρέσκα φασολάκια και μυρωδικά.

Κυρίως
* Ρύζι Basmati
* Malagasy Romazava: pαραδοσιακή συνταγή με μοσχάρι οσομπούκο μαγειρεμένο με χόρτα της Μαδαγασκάρης και angivy.
* Poisson au curry et coconut: φιλέτο ψαριού με λαχανικά, κάρυ και γάλα καρύδας.

Επιδόρπιο
* Κoba: το γλυκό του δρόμου. Παραδοσιακό γλυκό της Μαδαγασκάρης με μπανάνα, ρυζάλευρο και καραμελωμένα φυστίκια. Ψήνεται σε φύλλο μπανάνας και συνοδεύεται από παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας.

Κρασιά
* Επιλογή λευκού: Chateau Lande de Bertin(Sauv.Blanc-Semillon)-Bordeaux
* Επιλογή ερυθρού: Chateau Des Trois Tours(Merlot-Cab.Sauvignon-Cab.Franc)-Bordeaux

info
Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ. 211 4003962. Κόστος: 25€ / άτομο με 1 ποτήρι γαλλικό κρασί.