Με αφορμή τα δεύτερα γενέθλιά του, το The Underdog φοράει τα καλά του, στρώνει την αυλή του και μας καλεί, αυτή την Τρίτη στις 10 το πρωί σε μια διαφορετική γιορτή.

underdog-5

Ο Τάσος Δεληχρήστος από το The Underdog roasters μαζί με την Uschi Zimmerman από τους Panama Varietals ετοιμάζουν ένα ενδιαφέρον workshop, στο οποίο θα μας ξεναγήσουν στους καφέδες του Παναμά και στα μυστικά τους. Το workshop θα ολοκληρωθεί με γευστική δοκιμή (cupping) καφέδων από τον Παναμά από ενδεικτικές φάρμες που θα έχουν έρθει ειδικά γι’ αυτή τη μέρα.
Αργότερα, την ίδια μέρα, στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει το Creators Cup, ένας διαγωνισμός για τον καφέ φίλτρου και τη δημιουργικότητα που κρύβει ο barista. Στην ουσία οι επιδέξιοι baristi θα πρέπει να δημιουργήσουν μια κατασκευή από χάρτινο ή μεταλλικό φίλτρο (που να υπάρχει στην αγορά) ώστε να κάνουν την απόσταξή του καφέ τους και να σερβίρουν μια κούπα καφέ στους 4 κριτές. Όλοι θα διαγωνιστούν με τον ίδιο καφέ, από τον Παναμά φυσικά, που θα τους έχει δωθεί δύο ώρες πριν τον διαγωνισμό.

info: Ηρακλειδών 8 Θησείο Αθήνα, τηλ. 213 0365393

Δείτε επίσης
12 μοναδικά μέρη στην Αθήνα για specialty καφέ