Έχεις νοσταλγήσει εκείνα τα αμύθητης νοστιμιάς πιάτα που σέρβιρε η μητέρα σου στα κυριακάτικα τραπέζια πριν την κερδίσουν οι “ψαγμένες” συνταγές και οι ethnic πινελιές; Κλείσε τραπέζι αυτό το τριήμερο στο Ανθός Γεύσεων και ετοιμάσου να γευτείς πιάτα που γυρίζουν το χρόνο πίσω!

DSC_5226

Το εστιατόριο του Γιώργου Γεράρδου στην Καλλιθέα, που λες, βάζει στο μενού του από αυτή την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ως την Κυριακή 7 του μήνα σπεσιαλιτέ από τα 70’s και 80’s. Θέλεις να πάρεις μια γεύση;

DSC_2436

Ξεκίνησε με γαλλική κρεμμυδόσουπα, συκώτι σωτέ, γαρίδες κοκτέιλ και αθηναϊκή μαγιονέζα ή προτίμησε ένα φοντύ τυριών με κρουτών μυρωδικών που συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί και μην παραλείψεις και τη σαλάτα -Γουόλντορφ παρακαλώ, με μήλα, καρύδια και σταφίδες. Στα κυρίως βρίσκεις κοκ ο βαν ή αλλιώς κόκορα κρασάτο, χοιρινό α λα κρεμ, μοσχάρι Στρογκανόφ και πάπια πορτοκάλι, που όλα σου έρχονται σερβιρισμένα με πατάτες φούρνου ή πουρέ σελινόριζας.

DSC_1914

Πολύ καλές επιλογές και τα λαζάνια μπεσαμέλ με βουβαλίσιο κοκκινιστό κιμά, καθώς και η παέγια με θαλασσινά, κουνέλι, λουκάνικο και κρόκο Κοζάνης. Ο επίλογος αυτού του νοσταλγικού μενού γράφεται με κρεπ σουζέτ, παγωτό Σικάγο και εκλέρ σοκολάτα-καραμέλα.

info
5-7 Φεβρουαρίου, 70’s και 80’s Γεύσεις της Αθήνας, Ανθός Γεύσεων, Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631.