Μπορεί ο Βόλος να είναι γνωστός για τα τσιπουράδικα του, αλλά όπως φαίνεται οι Βολιώτες έχουν αδυναμία και στη μπίρα και γι αυτό, ετοιμάζουν 3ήμερο φεστιβάλ στην πόλη τους.

Από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου το «Volos Summer Beer Festival» δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Βόλου να απολαύσουν άφθονη, παγωμένη μπίρα παρέα με μεζέδες. Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται και συναυλίες.

Οι μπίρες που σερβίρονται στο φεστιβάλ προέρχονται από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό και όσο για τις συναυλίες, στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Σταρόβας και το συγκρότημα 15 50, ο Λάμπης Λιβιεράτος και ο Χρήστος Μενιδιάτης. Το φεστιβάλ ξεκινάει και τις 3 ημέρες από τη 1 το μεσημέρι, με δωρεάν είσοδο, ενώ δωρεάν πραγματοποιούνται και οι γευστικές δοκιμές μπίρας. Εισιτήριο θα υπάρχει μόνο τα βράδια, για τις συναυλίες.

Σημειώνεται ότι το Volos Summer Beer Festival, διοργανώνεται για πρώτη φορά, από το Athens Beer Festival σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου.