Οι ανατροπές που έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού στον τρόπο εκτέλεσης των εκδηλώσεων, επηρέασε και τα ΒορΟινά, που φέτος θα πραγματοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο.

Η δημοφιλής εκδήλωση γευσιγνωσίας δεν θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όμως οι οινοποιοί της Ένωσης έχουν φροντίσει να μη λείψει το εξαιρετικό κρασί από την πόλη. Προτείνουν λοιπόν, τα «ΒορΟινά … αλλιώς!».

Συγκεκριμένα, από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σε καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, café-wine-bar) και κάβες της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις οινογευσίας, προτάσεις, παρουσιάσεις, wine-cocktail βραδιές και «food & wine pairing» δείπνα, με κάθε ασφάλεια και με περιορισμένο αριθμό συμμετοχής. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις από την ιστοσελίδα www.voroina.gr.

Όσον αφορά στα άλλα νέα της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», σημειώνεται ότι είναι προ των πυλών δύο σημαντικά προγράμματα, για τον οινοτουρισμό και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ποιοτικό κρασί, τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ της Βόρειας Ελλάδας και την υπεύθυνη κατανάλωση. Πρόκειται για ενέργειες που αναμένεται να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της, τόσο στα μέλη της όσο και στο Ελληνικό κρασί γενικότερα. Επίσης, πρόσφατα υποδέχτηκε και δύο νέα μέλη, από την περιοχή της Δράμας, το «Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη», από την Αδριανή και την «Oenops Wines», από την Προσοτσάνη και πλέον, αποτελείται από 31 οινοποιίες-μέλη.

info
www.voroina.gr

Δείτε επίσης:
Εστίαση: Τι ζητούν οι επιχειρηματίες για τους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους

Κορωνοϊός: Τι άλλαξε στις καταναλωτικές συνήθειες μετά την άρση του lockdown

Τι θα γίνει με την εστίαση και τις μάσκες