Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τo Bansco της Βουλγαρίας φιλοξενεί ένα φεστιβάλ γεύσης με προσκεκλημένους σεφ από Ελλάδα, Ιταλία, Μεξικό, Αίγυπτο και Πορτογαλία.

Το «3rd Premier Gastronomy Festival» διοργανώνεται από την Gastronomy Essentials και την Premier Luxury Mountain Resort και διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα. Κορυφαίοι σεφ απ’ όλο τον κόσμο θα ετοιμάσουν δημιουργικά πιάτα από διάφορες κουζίνες, προσκαλώντας μας σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι γευσιγνωσίας.

img_0

Για πρώτη φορά μάλιστα στη Βουλγαρία πρόκειται να πραγματοποιηθούν και εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες στα αγγλικά. Εισηγητές θα είναι ένας σεφ από την Le Cordon Bleu, μια από τις καλύτερες σχολές γαστρονομικής κατάρτισης παγκοσμίως, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο για Ζεστό και Κρύο Μπουφέ σε Πολυτελή Ξενοδοχεία (“Warm & Cold Buffet for Luxury & Resort Hotels”) και ο pastry chef και συνεργάτης του Olive Δημήτρης Χρονόπουλος, ο οποίος θα παραδώσει μαθήματα για τη σοκολάτα (“All about chocolate”).

Το πρόγραμμα με μια ματιά

31 Οκτωβρίου: Opening party με τους Orexis Team
1 Νοεμβρίου: Γαλλική κουζίνα από τον Μιχάλη Ντουνέτα
7 Νοεμβρίου: Γιαπωνέζικη κουζίνα από τον Χρόνη Δαμαλά
8 Νοεμβρίου: Μοναστηριακή κουζίνα από τον Γέροντα Επιφάνιο (θα προηγηθεί ένα σύντομο μάθημα μαγειρικής διάρκειας 1 ώρας)
14 Νοεμβρίου: Μεξικάνικη κουζίνα από τον Robin Villarreal
15 Νοεμβρίου: Εναλλακτική γερμανική κουζίνα από τον Ivelin Ivanov
19-21 Νοεμβρίου: Σεμινάριο για Ζεστό και Κρύο Μπουφέ σε Πολυτελή Ξενοδοχεία από σεφ της γαλλικής σχολής Le Cordon Bleu
21 Νοεμβρίου: Nikkei κουζίνα (συνδυασμός Γιαπωνέζικης και Περουβιανής κουζίνας) από τον Δημήτρη Κατριβέση
22 Νοεμβρίου: Σισιλιάνικη κουζίνα από τον Procopio Gaetano
26 – 28 Νοεμβρίου: Σεμινάριο “Τα πάντα για τη σοκολάτα” από τον Δημήτρη Χρονόπουλο
28 Νοεμβρίου: Μοντέρνα κρητική κουζίνα από τον Γιώργο Στυλιανουδάκη
29 Νοεμβρίου: Μοντέρνα ολλανδική κουζίνα από τον Roeland Klein

10351736_374726579341953_9187849653890137449_n

Οι Έλληνες που συμμετέχουν

Orexis Team
To φεστιβάλ ανοίγει η ομάδα Orexis με ένα δυνατό «γαστρομοριακό» οpening party, όπου μοντέρνα finger food και κοκτέιλ μας βάζουν στο πνεύμα για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. Η ομάδα Orexis αποτελείται από τους Δημήτρη Παμπόρη, Γρηγόρη Χέλμη, Χρήστο Κωσταντινίδη, Θεοδόση Γεωργιάδη και Χάρη Χαραλαμπίδη.

Δημήτρης Χρονόπουλος
Ο δικός μας Δημήτρης Χρονόπουλος, έμπειρος pastry chef, consultant pastry chef σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια και τεχνικός σύμβουλος της Valrhona στην Ελλάδα, αναλαμβάνει να μυήσει τους επαγγελματίες στο μαγικό κόσμο της σοκολάτας σε ένα σεμινάριο εφ όλης της ύλης.

Μιχάλης Ντουνέτας
Μέσα από το πρίσμα της πολύχρονης εμπειρίας του και της πλούσιας επαγγελματικής του δραστηριότητας σε Ελλάδα, Ιταλία, Κούβα, Μαρόκο και Λουξεμβούργο, ο αναγνωρισμένος σεφ παρουσιάζει τη γαλλική κουζίνα μέσα από ένα εμπνευσμένο μενού.

Χρόνης Δαμαλάς
Θεωρείται από τους πιο δημιουργικούς επαγγελματίες τη γενιάς του με θητεία σε κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως. Συνδυάζει με φαντασία ελληνική και γιαπωνέζικη παράδοση στη fusion τάση που επάξια αντιπροσωπεύει. Το μενού που παρουσιάζει στις 7 Νοεμβρίου επικεντρώνεται στη γιαπωνέζικη κουζίνα.

Δημήτρης Κατριβέσης
Είναι επαγγελματίας με ιδιαίτερο προφίλ, που διαμορφώθηκε μετά από στενή γνωριμία με τις διεθνείς κουζίνες. Στις 21 Νοεμβρίου μια παλέτα χρωματισμένη από αρώματα Ιαπωνίας και Περού παρουσιάζεται με τη μορφή της Nikkei κουζίνας στο μενού που επιμελείται.

Γέροντας Επιφάνιος
Ως εμπνευστής και δημιουργός των πολυβραβευμένων βιολογικών κρασιών «Μυλοπόταμος», αναγνωρισμένος chef, μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων και συγγραφέας του πολυμεταφρασμένου βιβλίου «Η κουζίνα του Αγίου Όρους», ο Γέροντας Επιφάνιος ανέδειξε τη μοναστηριακή κουζίνα. Αυτή η απλότητα είναι που τον οδήγησε μάλιστα και στην κουζίνα του Βρετανού Jamie Oliver.

Γιώργος Στυλιανουδάκης
Εμπνευσμένος από τη γενέτειρά του, ο σεφ αποδίδει τη δική του σύγχρονη εκδοχή της κρητικής κουζίνας. Με εφόδιο τις πολυετείς συνεργασίες του στο εξωτερικό και θητεία δίπλα σε γνωστά ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας, επιμελείται ένα μενού προχωρώντας τις κρητικές πρώτες ύλες ένα βήμα παραπέρα.

info
31 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου στο Premier Luxury Mountain Resort, Bansko, Βουλγαρία, τηλ. +359(0) 749 50500, www.premiermountainresort.com
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν: 19-21 Νοεμβρίου και 26-28 Νοεμβρίου. Τιμή συμμετοχής: 440 / άτομο για κάθε σεμινάριο. Περισσότερα: www.premierfoodfestival.com

10606226_374726566008621_7567612334188281219_n