Οι υπεύθυνοι της Michelin -έχοντας πλέον καθιερώσει τη βράβευση του street food –διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στη Σιγκαπούρη ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο «φαγητό του δρόμου».

Η πρωτοβουλία–ωδή στο street food, που φέτος πραγματοποιείται 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου στην ασιατική μητρόπολη, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά μετά την επιτυχία του περσινού φεστιβάλ, σε συνεργασία με τον παγκοσμίως γνωστό έγκριτο οδηγό κρασιού «Robert Parker Wine Advocate». Οι προτάσεις που θα δώσουν το γευστικό «παρών» θα είναι δια χειρός μιας αντιπροσωπευτικής 15άδας ομάδων εστιατορίων που ξεχώρισαν στην περσινή έκδοση του Οδηγού της Σιγκαπούρης αποσπώντας βραβείο «Bib Gourmand» και αστέρι Michelin, κάτι που προφανώς δικαιολογεί απόλυτα τη μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων.Τοπικές δημοφιλείς γεύσεις, dim sun, naan με κοτόπουλο, ακόμα και επιδόρπια από το εστιατόριο του περίφημου Joël Robuchon είναι μερικά από τα όσα θα προσφέρουν τα συμμετέχοντα στο φεστιβάλ εστιατόρια σε προνομιακές τιμές.

gastronomy-michelinO Chan Hon Meng, ιδιοκτήτης της πολυσυζητημένης καντίνας «Liao fan hong kong soya sauce chicken rice & noodle» δεν θα μπορούσε να λείπει από το φεστιβάλ.

Το φαγητό είναι σημαντικό κομμάτι της εθνικής ταυτότητας των κατοίκων της Σιγκαπούρης ενώ ο πολυεθνικός χαρακτήρας του είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που η φήμη του ξεπέρασε τα ασιατικά σύνορα. Το street food ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο πολυσυζητημένες γαστρονομικές τάσεις παγκοσμίως, κάτι που δικαιολογεί και την ένταξή του στη «watch list» των επιθεωρητών του Οδηγού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το «Liao fan hong kong soya sauce chicken rice & noodle» στη Σιγκαπούρη και το «Raan Jay Fai» στη Μπανγκόκ που απέσπασαν από ένα αστέρι το καθένα.

Φωτογραφία: Michelin Guide Singapore