Με ένα πλούσιο και πολύ γιορτινό brunch με την υπογραφή του συνεργάτη μας Ανδρέα Λαγού, ξεκινάει το πρωινό των Χριστουγέννων το εστιατόριο It στο Κολωνάκι.

Το πρωί τον Χριστουγέννων -όταν ξυπνάμε σχεδόν μεσημέρι μετά το ρεβεγιόν της Παραμονής- κάποιοι ξεκινούν να ανοίγουν τα δώρα τους και κάποιοι ξεκινούν για το πιο γλυκό brunch του χρόνου. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία δίνουμε ραντεβού για brunch στο εστιατόριο It στο Κολωνάκι, όπου ο nomad chef Ανδρέας Λαγός έχει εμπλουτίσει το μενού με νόστιμα γιορτινά πιάτα.

ITopening_002

Λίγο πριν τιμήσουμε το πατροπαράδοτο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, λοιπόν, παίρνουμε θέση σε ένα από τα ντιζαϊνάτα τραπεζάκια της Σκουφά και προσπαθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα από τις πολλές, υγιεινές και κυρίως λαχταριστές προτάσεις. Άλλωστε, το μυστικό για να μην το παρακάνουμε με το φαγητό στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι να έχουμε φάει κάτι πριν.

ITopening_043

Brunch λοιπόν! Αβγά σε διαφορετικές εκδοχές, όπως ποσέ, καγιανά και ομελέτα, φρέσκιες σαλάτες, burger, hot dog, μπουγάτσα και ποικιλία γλυκών, οι κλασικές και αγαπημένες επιλογές που σερβίρει στο περίφημο brunch του το It. Η πρόταση για τα Χριστούγεννα, όμως, περιλαμβάνει και τραγανή κρούστα με ταρτάρ σολομού, αρωματική κρέμα και αβγά ψαριών, σούπα κάστανο με πράσινο μήλο, τυρί cottage και απάκι, σούπα κολοκύθα, πράσινη σαλάτα με κολοκύθα, ρόδι, σάλτσα ροδιού και κανταΐφι με κατσικίσιο τυρί, τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανθότυρο, x-mas burger με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα από φρούτα του δάσους, φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα μανιταριών και πουρέ πατάτας με λάδι τρούφας και φιλέτο γαλοπούλας με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα από μύρτιλα.

IT_food_20

Όσο για γλυκάκι; Διχαζόμαστε ανάμεσα σε παγωτό κάστανο με κροκάν αμυγδάλου, μαρέγκα και κρέμα λευκής σοκολάτας ή τάρτα σοκολάτας με κρέμα μαστίχα και σιρόπι ροδιού.

Δεν θα λείπει φυσικά και η μουσική, με τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο, τον Θοδωρή Κότσυφα στη κιθάρα, τον Περικλή Τριβόλη στο μπάσο και την Ξένια Ντάνια με την αισθαντική φωνή της, να διασκευάζουν μεγάλες επιτυχίες της αμερικανικής τζαζ σκηνής.

info
Σκουφά 29, Κολωνάκι, τηλ. 210 3635773, www.itrestaurant.gr