Ίσως οι περισσότεροι από εμάς όταν μιλάμε για ρεβίθια και θέλουμε να το συνδυάσουμε με κάποιο από τα κυκλαδίτικα νησιά, το μυαλό μας πάει αμέσως στην Σίφνο. Και όχι άδικα. Η ρεβιθάδα που φτιάχνουν εκεί έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του νησιού αποκτώντας τεράστια φήμη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι και ένα γειτονικό νησί, του ίδιου κυκλαδικού συμπλέγματος, η Πάρος, μοιράζεται το ίδιο πάθος για το συγκεκριμένο όσπριο. Διοργανώνει μάλιστα και φεστιβάλ. Όχι για πρώτη χρονιά, αλλά για τρίτη παρακαλώ.

paros-revithia1

paros-revithia5

Πιο συγκεκριμένα ο πολιτιστικός σύλλογος “Σκόπας ο Πάριος”, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ετοιμάζουν στις 29 και 30 Ιουλίου την καθιερωμένη, πλέον, Γιορτή Ρεβιθιού στο παραδοσιακό χωριού του Προδρόμου.

revithia-paros6

paros-revithia9

Το διήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει όλη την διαδικασία παρασκευής της παραδοσιακής ρεβιθάδας από την κατασκευή του τσουκαλιού, το φούρνισμα των ρεβιθιών στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, τον πιο παλιό σε όλο το νησί, το ξεφούρνισμα μέχρι και το ψήσιμο του στραγαλιού. Παράλληλα θα διεξαχθεί γευσιγνωσία της παραδοσιακής αυτής συνταγής που θα έχουν ετοιμάσει οι νοικοκυρές του χωριού, παιδικές δραστηριότητες και φυσικά πολλή μουσική και χορός. Με λίγα λόγια ένα καλοκαιρινό πανηγύρι με πρωταγωνιστή το ρεβίθι!

paros-revithia3

info
29-30 Ιουλίου, Γιορτή Ρεβιθιού, Πρόδρομος Πάρου.

Δείτε επίσης:
Cook.Eat.Vlog: Η Madame Ginger κάνει vlogging στην Πάρο