Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση, φιλοξενείται στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που στρώνει τραπέζι με… Σαίξπηρ.

Forced_Entertainment_Complete-Works_photo_Hugo_Glendinning_Press_6

Ο λόγος για την θεατρική παραγωγή “Όλος ο Σαίξπηρ σ’ ένα τραπέζι”, της βρετανικής θεατρικής ομάδας Forced Entertainment, οι οποίοι παρουσιάζουν τα άπαντα του Σαίξπηρ με έναν πρωτότυπο τρόπο που ξαφνιάζει ευχάριστα, καθώς όλα διαδραματίζονται πάνω σε ένα τραπέζι κουζίνας, με πρωταγωνιστές απλά οικιακά αντικείμενα! Αλατιέρα και πιπεριέρα στη θέση του βασιλιά και της βασίλισσας αντίστοιχα. Βάζο στη θέση του πρίγκιπα. Σπιρτόκουτο στη θέση του υπηρέτη. Χαρτί υγείας στη θέση του πανδοχέα. Μπουκάλι νερό στη θέση του αγγελιαφόρου.

Forced_Entertainment_Complete-Works_photo_Hugo_Glendinning_Press_7

Forced_Entertainment_Complete-Works_photo_Hugo_Glendinning_Press_2

Μέσα σε εννιά μέρες λοιπόν, από 1 έως 9 Ιουνίου και παρουσιάζοντας 4 έργα κάθε μέρα (ένα ανά μία ώρα) οι ερμηνευτές της Forced Entertainment δημιουργούν συμπυκνωμένες εκδοχές όλων των έργων του Σαίξπηρ, μέσα από 36 μικρογραφίες έργων του. Η δράση εκτυλίσσεται στην επιφάνεια ενός τραπεζιού, μια θεατρική σκηνή ενός μέτρου, όπου τα έργα ζωντανεύουν σε μορφή μινιατούρας μέσα από απλές, χειροποίητες μαριονέτες. Στο “Όλος ο Σαίξπηρ σ’ ένα τραπέζι”, οι ερμηνευτές εξερευνούν τη δύναμη της αφήγησης μέσα από αυτήν την απλή και ιδιαίτερη σύνοψη των έργων του Σαίξπηρ -κωμωδίες, τραγωδίες, ιστορικά και όψιμα έργα- δημιουργώντας ζωηρούς όσο και παράξενους κόσμους.

Forced_Entertainment_Complete-Works_photo_Hugo_Glendinning_Press_1

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων στο site του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ΕΔΩ.

info
1-9 Ιουνίου, Όλος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι, Πειραιώς 260, Χώρος Β. Παραστάσεις καθημερινά στις 19:00, 20:00, 21:00 και 22:00.
Χωρίς ελληνικούς υπέρτιτλους. Στις παραστάσεις ακούγονται απλά, σύγχρονα αγγλικά και όχι η γλώσσα των πρωτότυπων σαιξπηρικών κειμένων.