Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», της Μαριάννας Οικονόμου, που παρακολουθεί τη βιολογική καλλιέργεια ντομάτας στη Θεσσαλία υπό τους ήχους κλασικής μουσικής, παρακαλώ, προβάλλεται από αυτή την Πέμπτη στον κινηματογράφο Δαναό.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο 69ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (7-17 Φεβρουαρίου 2019) και έχοντας αποσπάσει το βραβείο Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου, ετοιμάζεται για την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι προβολές ξεκινούν στον κινηματογράφο Δαναό (Λεωφ. Κηφισίας 109, Αθήνα) από την Πέμπτη 11 Απριλίου, και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα συνοδεύονται από εκδηλώσεις και συζητήσεις με καλεσμένους, γύρω από τα θέματα που θίγει το ντοκιμαντέρ, όπως η παραγωγή τοπικών ελληνικών προϊόντων, η ελληνική γαστρονομία, η βιωσιμότητα, η διάσωση και διάδοση παλιών ποικιλιών και σπόρων και η αναγέννηση των αγροτικών κοινοτήτων. Ακόμη θα διεξαχθούν συζητήσεις σχετικά με τις μεθόδους καταγραφής στο ντοκιμαντέρ και τον ρόλο των μύθων και της μουσικής στη ζωή μας.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και στη Θεσσαλονίκη (από 11/4, Αποθήκη 1, Λιμάνι), στην Καρδίτσα (από 11/4 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καρδίτσας), στον Βόλο (13/4, Αχίλλειον), στην Πάτρα (17/4, Κιν/θέατρο Πάνθεον) και στην Αμαλιάδα (17/4, CineCinema) σε διανομή από το CineDoc.

Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες
Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.