Για 4η συνεχόμενη χρονιά η υψηλή γαστρονομία συναντά την κοινωνική προσφορά στο Cooking for Charity, που γίνεται στο Treehouse του Ekies all Senses Resort στη Χαλκιδική, με καλεσμένους τους Γκίκα Ξενάκη, Γιάννη Παρίκο και Άνταμ Κοντοβά.


Ο σεφ Γιάννης Παρίκος

Με την επιμέλεια του Executive chef Δημήτρη Παμπόρη, οι τρεις καταξιωμένοι chef θα επισκεφτούν για τρία ξεχωριστά γαστρονομικά Σαββατοκύριακα το πολυβραβευμένο εστιατόριο Treehouse του Ekies All Senses Resort. Παρουσιάζοντας μενού για περιορισμένο αριθμό ατόμων, ο κάθε σεφ θα αναδείξει τον δικό του, ιδιαίτερο, μαγειρικό χαρακτήρα σε μια εκδήλωση, που προωθεί την υψηλή γαστρονομία ενισχύοντας παράλληλα τον αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε», που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.


Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης

Φέτος, στην προσπάθεια να ενώσουν τις αρχές της αειφορίας με την εταιρική κοινωνική ευθύνη, το Cooking for Charity θα πραγματοποιηθεί και με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πιστοί στις αρχές του zero waste, η προετοιμασία του φαγητού δεν αφήνει κανένα τρόφιμο αναξιοποίητο ενώ ό,τι περισσέψει, θα οδηγηθεί σε κατάλληλη αδειοδοτημένη μονάδα βιοαερίου αντί να απορριφθεί. Παράλληλα, γυάλινες φιάλες, υλικά συσκευασίας και άλλα υλικά που σχετίζονται με το event θα δοθούν για ανακύκλωση.


Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς

Στις 29 και 30 Ιουνίου πρώτος καλεσμένος είναι ο Γκίκας Ξενάκης από το βραβευμένο εστιατόριο Aleria, ο οποίος αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό δημιουργικό του στυλ. Τη σκυτάλη στις 27 και 28 Ιουλίου αναλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου Bαρούλκο, ο οποίος κρατά τη βάση της Γαλλικής γκουρμέ κουζίνας, προσθέτοντας αριστοτεχνικά στα πιάτα την ισορροπία και τα αρώματα της Μεσογείου. Το Cooking for Charity τελειώνει 31 Αυγούστου – 1η Σεπτεμβρίου με τον Άνταμ Κοντοβά που ξεχωρίζει για το δημιουργικό προφίλ της κουζίνας του.

info
Σιθωνία, Χαλκιδική, τηλ. 2375091000, ekies.gr