Ο πρώτος generic διαγωνισμός για τα ελληνικά αποστάγματα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στον Φάρο στο ΚΠΙΣΝ.

Πριν από 5 χρόνια έγινε ένα μεγάλο βήμα όταν το Aegean Cocktails & Spirits ξεκίνησε, με μία σειρά δράσεων, να «μιλάει» για τα ελληνικά αποστάγματα στο μπαρ. Ακολούθησαν παραγωγοί που άρχισαν τα φτιάχνουν αποστάγματα που απευθύνονται στην bar σκηνή.

Τώρα το Aegean Cocktails & Spirits διοργανώνει έναν υψηλών προδιαγραφών διαγωνισμό κοκτέιλ για Ελληνικά Αποστάγματα. Τον πρώτο generic διαγωνισμό ελληνικών αποσταγμάτων που θα ξεκινήσει το 2021 στην Ελλάδα (λόγω των συνθηκών και περιορισμών της πανδημίας) και θα συνεχιστεί σε ετήσια βάση με συμμετέχοντες και από το εξωτερικό, απευθυνόμενος πάντα σε ένα international κοινό. Ο στόχος είναι τα Ελληνικά Αποστάγματα να αποκτήσουν έναν διαγωνισμό με διεθνή χαρακτήρα που θα είναι από τους πιο εμπνευστικούς στον χώρο του παγκόσμιου χάρτη των αποσταγμάτων. Eξάλλου, ακόμη και τα εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα όλο το χρόνο και δοκιμάζουν την ελληνική κουζίνα, αναζητούν τοπικότητα παντού.

Οι νικητές θα είναι ολοκληρωμένοι επαγγελματίες που να μπορούν να αναδείξουν στα κοκτέιλ τα brand και την τοπικότητα, αλλά θα μπορούν να σταθούν επάξια και σε μπαρ παγκοσμίως.

Στόχος του διαγωνισμού, λοιπόν, είναι να αναδείξει τους νέους εκπροσώπους των ελληνικών αποσταγμάτων και πρεσβευτές του Aegean Cocktails & Spirits σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ανθρώπους ικανούς να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα και τα προϊόντα της στην παγκόσμια bar σκηνή επωφελούμενοι και οι ίδιοι από την τεράστια δημοσιότητα που θα πάρει ο διαγωνισμός.

Ας δούμε ποιοι θα είναι οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι κριτές του διαγωνισμού…

Οι Έλληνες κριτές του τελικού
Άννα Μεταξά, Brand Ambassador Macallan
Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, Παγκόσμιος νικητής του WorldClass 2009, Ιδιοκτήτης Soulshakers Bar
Βασίλης Κυρίτσης, Συνιδιοκτήτης Τhe Clumsies no3 Worlds 50 Best Bars
Λορέτα Τόσκα, Συνιδιοκτήτρια Ice Up
Στέλιος Παπαδόπουλος – Global Brand Ambassador Jose Cuervo, Συνιδιοκτήτης Barro Negro

Το  πάνελ των international κριτών
Μαζί με τους σπουδαίους Έλληνες κριτές του διαγωνισμού, θα δοκιμάσουν, θα κρίνουν και θα βαθμολογήσουν τα κοκτέιλ του τελικού του Aegean Cocktails & Spirits: The Competition, τα top ονόματα της παγκόσμιας bar σκηνής.

Ago Perrone, London Director of Mixology at The Connaught
Gabriela Moncada, London, Co- Founder at THE BAR Tequila Trainer & Expert- London, Brands Consultant
Giulia Cucurullo, London Bar Manager, The Artesian Bar
Mario Farulla, Milan, General Manager BV Club Milan
Matteo Zed- Rome, Bar Manager the Court Hotel Rome & Amaro evangelist
Monica Berg- London Συνδιοκτήτρια Tayer & Elementary London, Founder Pour Project-
Tess Posthumus- Amsterdam, Owner bartender The Flying Dutchman- Difford’s Guide Netherlands
The Cocktail Lovers- London Owners and Founders of the Cocktail Lovers Magazine & Site –
Simon Difford- London Cocktail book author & Founder of Difford’s Guide
Simone Caporale, Barcelona, Owner Sips Bar Barcelona

Ο διαγωνισμός έχει 10 διαφορετικά challenges, καθένα από τα οποία συνδέεται με ένα διαφορετικό προϊόν – απόσταγμα που παράγεται στην Ελλάδα. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλέξουν τουλάχιστον 2 challenges, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι να πάρουν μέρος σε περισσότερα, αν επιθυμούν.

Τα challenges ανα απόσταγμα είναι τα παρακάτω:

Botanical Garden – Veroni Dry ή Veroni Rosso
Creative Sours – Αγιονέρι
From Chios to the Lab – Stichion Mastiha Spirit
Natural #Instacocktails – O/Purist Tsipouro
Innovative Mediterranean Highballs – Mataroa Mediterranean Dry Gin ή Mataroa Pink
Kings of Classics – Dark Cave
Low Abv. Cocktails – Majuni, The Greek Botanical Spirit
Stray from the Ordinary Gin & Tonics – Stray Dog Gin
The New Greek Aperitif – Ούζο Άδολο
The perfect Mary’s – Mala Peruviana

Περισσότερα για τον διαγωνισμό και τα Challenges δείτε εδώ.

Η πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Για να υποβάλετε την συμμετοχή σας μπείτε εδώ.

Δείτε επίσης:
Τα φετινά Οινοξένεια γιορτάζουν την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση

Εορταστικό μενού 14 σταδίων για τα 10 χρόνια Botrini’s

Κύμα ακρίβειας: Aνατιμήσεις στο «καλάθι της νοικοκυράς»