Εσείς πώς τον πίνετε τον καφές σας; Και κυρίως, πόσα ξέρετε για αυτόν; Μετά την επιτυχία του online σεμιναρίου για το ουίσκι, ο οδηγός Difford’ s Guide οργανώνει 31 Μαρτίου γευστική δοκιμή και online σεμινάριο για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον αιώνιο αγαπημένο πριν γεμίσουμε το πρωί το φλιτζάνι…

Ποιά η διαφορά Arabica και robusta; Τι σημαίνει specialty coffee; Ποιόν προτιμάμε για πρωί, μεσημέρι και βράδυ; Τι εννοούν οι Ιταλοί εσπρέσο και τι εννοούμε εμείς; Γιατί το καβούρδισμα είναι τόσο μεγάλη ιστορία;

Το Difford’s Guide, ο δημοφιλής οδηγός και στη χώρα μας για ό,τι έχει σχέση να κάνει με το ποτό, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο online σεμινάριο για το ουίσκι, συγκεντρώνει μια ακόμα φορά την αφρόκρεμα των ειδικών για ένα αφιέρωμα στον καφέ.

Το online σεμινάριο Ιntroduction to Coffee, Εισαγωγή στον καφέ, πραγματοποιείται 31 Μαρτίου με τους βραβευμένους coffee experts της Samba Coffee, Κώστα Καλαφατά, Χρήστο Κλουβάτο και Νίκο Αντζάρα με σειρά πρώτων θέσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς, που θα αναλύσουν –όσο γίνεται στο διάστημα 1 ½ ώρας- το κεφάλαιο καφές από την παραγωγή μέχρι τη στιγμή που θα μπει στο φλιτζάνι.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με γευσιγνωσία 5 φημισμένων καφέδων από Αιθιοπία, Βραζιλία, Ρουάντα που περιλαμβάνονται στο kit που θα έρθει σπίτι σας μαζί με μια γυάλινη κανάτα, ένα επαγγελματικό dipper, 1 ενδεδειγμένη κούπα και 1 δοσομετρητή καφέ.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: https://www.diffordsguide.com/encyclopedia/2973/gr/events

Δείτε επίσης:

Difford’s Guide: το σκωτσέζικο ουίσκι από τους ειδικούς

Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Πώς να φτιάξεις dalgona coffee, τον πιο viral καφέ της χρονιάς