Για 5η συνεχή χρονιά επιστρέφει η γαστρονομική εβδομάδα «Dine Athens», δίνοντας στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να απολαύσει ειδικά διαμορφωμένα μενού σε προνομιακές τιμές, σε διάφορα εστιατόρια της πόλης.

Η φετινή διοργάνωση ξεκινά στις 27 Ιανουαρίου και διαρκεί έως τις 16 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 120 και πλέον εστιατορίων της Αθήνας, που διαμορφώνουν ειδικά μενού σε προνομιακές τιμές των 15€, 30€ και 60€ για όλους. Μάλιστα, όπως κάθε χρόνο οι κάτοχοι καρτών Alpha Bank έχουν επιπλέον έκπτωση 10%.

Στο 5ο Dine Athens επιλέγουμε ανάμεσα σε εστιατόρια με διαφορετικές κουζίνες, όπως διεθνή, ελληνική, ελληνική-δημιουργική, ιαπωνική, ιταλική, ασιατική-πολυνησιακή, μεσογειακή, γαλλική, ινδική, American style-burgers, fusion, ταϊλανδέζικη, περουβιανή, τσέχικη-σλοβάκικη, πολίτικη, αργεντίνικη και μεξικάνικη. Με τόσες επιλογές δηλαδή, αποκλείεται να μην βρείτε κάτι να σας αρέσει!

Παράλληλα γαστρονομικά events
Από το πρόγραμμα βέβαια, δεν λείπουν και τα καθιερωμένα γαστρονομικά events του Dine Athens. Το εστιατόριο Σπονδή, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, φιλοξενεί για 2 βραδιές ένα καλεσμένο σεφ. Φέτος στην κουζίνα μπαίνει ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin Γάλλος chef Arnaud Faye αφήνει για λίγο το gourmet εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου La Chèvre d’Or, στο ειδυλλιακό Èze της Γαλλίας και αναλαμβάνει την κουζίνα της Σπονδής, στις 9-10/2. Κόστος: 120€ / άτομο (60 θέσεις ανά ημέρα).

Στο Birdman, ο σεφ Άρης Βεζενές παρουσιάζει live στις 28/1 πέντε διαφορετικές ιαπωνικές κοπές σε διάσημες ράτσες κρέατος μαγειρεμένες με διαφορετικές τεχνικές σε ένα μοναδικό tasting βασισμένο στις εμπειριες των Ιαπωνικων Steakhouse στην περιοχή Ebisu του Τόκιο. Το μοναδικό αυτό δείπνο απευθύνεται σε 30 συνολικά τυχερούς που θα λάβουν μια θέση στο Kitchen Counter. Κόστος: 80€ / άτομο.

Ένα μοναδικό δείπνο, έχει ετοιμάσει για τις 11/2 και ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο CTC, που αναβιώνει σε ένα menu degustation τις γαστρονομικές αναμνήσεις κάθε χρόνου λειτουργίας του εστιατορίου, μέσα από 5 εμβληματικά πιάτα παραπέμποντας στον σημαδιακό αριθμό των 5 ανθρώπινων αισθήσεων. Η Αφή, η Ακοή, η Όραση, η Όσφρηση και φυσικά η βασίλισσα Γεύση μπαίνουν στο «στόχαστρο», κάθε φορά που κάποιος περνά τις πόρτες του CTC. Σκοπός του σεφ και του εστιατορίου είναι μία κορυφαία συνολική εμπειρία με ισχυρό γαστρονομικό πρόσημο μέσα από μια γαστρονομική αναδρομή από το 2015 έως σήμερα με το ειδικά διαμορφωμένο για το 5ο Dine Athens by Alpha Bank επετειακό μενού. Κόστος: 80€ άτομο (45 θέσεις).

Στο πρόγραμμα των γαστρονομικών events περιλαμβάνονται επίσης wine masterclasses για οινόφιλους, στο Scala Vinoteca και στο ERGON House Athens, καθώς και cooking masterclasses by Lurpak από τους Στέλιο Παρλιάρο, Αλέξανδρο Παπανδρέου και Ντίνα Νικολάου. Αξίζει να εξασφαλίσετε και μία από τις 20 θέσεις για το Dine Art Experience στο Μουσείο Μπενάκη. Ειδικότερα, το 5ο Dine Athens αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική τέχνη του 20ου αι. συνδυάζοντάς την με την τέχνη της γαστρονομίας, προσφέροντας μια μοναδική ξενάγηση στην έκθεση «ΥΦΑΝΣΕΙΣ – Ζωγραφική και Ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα», μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη και της Alpha Bank, κι ένα γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου, με ειδικά σχεδιασμένο menu, του οποίου το γαστρονομικό concept παραπέμπει στην έκθεση και περιλαμβάνει διαχρονικά πιάτα της αστικής κουζίνας των δεκαετιών 60 και 70 και wine pairing από το Κτήμα Άλφα, με κόστος 35€ / άτομο.

info
5ο Dine Athens, 27/1 – 16/2.
Δείτε αναλυτικά τα εστιατόρια που συμμετέχουν, τα μενού και τα παράλληλα γαστρονομικά events στο site του Dine Athens: www.dineathens.gr