Ο παγκοσμίως διακεκριμένος bartender Γκεκάμ Καζαριάν και επίσημος επιστημονικός συνεργάτης της «Food pairing» στην Ισπανία παρουσιάζει ένα εξειδικευμένο σεμινάριο που εστιάζει στις μεσογειακές γεύσεις.

Η ομάδα του ιστότοπου Bitterbooze.com και η Metaxa παρουσιάζουν, την Τρίτη 31 Μαρτίου το Foodpairing, την επιστημονική μέθοδο που επεξηγεί τους τρόπους που συνδέονται μεταξύ τους τα υλικά ανάλογα με τις αρωματικές τους ενώσεις.

Το Foodpairing αποδεικνύει πως το κλειδί της αρμονίας των κοκτέιλ και των ποτών βρίσκεται στο άρωμα τους. Η πλατφόρμα Foodpairing.com σκοπό έχει να βοηθήσει μπαρτέντερ, σεφ, ζαχαροπλάστες και οινοχόους από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν συνδυασμούς γεύσεων, άγνωστα βότανα, μπαχαρικά και φυτά και να δημιουργήσουν πιο ενδιαφέροντα πιάτα και κοκτέιλ.

Το πεντάωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Root Art Space στο Θησείο και υπόσχεται να προσφέρει μια μεσογειακή εμπειρία γεύσεων που θα αποτυπωθεί στα κοκτέιλ και φαγητά που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκειά του. Οι ενότητες που θα καλυφθούν σε όλη τη διάρκεια του Master Class αφορούν το Foodpairing, την ιστορία, την επιστήμη και τις μαγειρικές επιρροές του, τη σημασία του αρώματος ως προς το συνδυασμό γεύσεων, την επεξεργασία φαγητών και ποτών και τη δημιουργία συνταγών, ορισμένες βαθύτερες ιδέες στα αρωματικά προφίλ συγκεκριμένων υλικών, αποσταγμάτων και συστατικών που θα αφορούν το μεσογειακό γευστικό προφίλ, την παρασκευή και παρουσίαση κοκτέιλ με τη λογική του Foodpairing κ.ά.

info
Τρίτη 31 Μαρτίου, Root Art Space, Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3450003. Κόστος σεμιναρίου: 80 ευρώ + ΦΠΑ, ώρα προσέλευσης: 11:30 πμ. Στην τιμή περιλαμβάνεται κι ένα ελαφρύ γεύμα (lunch break), το οποίο θα βασίζεται στην διατροφή Paleo.
Κάθε συμμετέχων σε αυτό θα αποκτήσει και μια Expert συνδρομή στο foodpairing.com για ένα μήνα. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: yiannis@bitterbooze.com