Το κυριακάτικο brunch, που έχει πλέον ενσωματωθεί σε πολλά εστιατόρια δεν θα μπορούσε να λείπει από το εμβληματικό Athénée. Καθιερώθηκε και μάλιστα με την προσθήκη γλυκιάς πινελιάς που επιμελείται ανά διαστήματα διαφορετικός ζαχαροπλάστης. Ο πρώτος «γλυκός» κύκλος ολοκληρώνεται με τον Στέλιο Παρλιάρο, του οποίου οι δημιουργίες θα φιλοξενούνται στον μπουφέ του Athénée μέχρι τέλη Μαρτίου.

Το brunch menu επιμελείται ο σεφ Νίκος Σκλήρας, που προτείνει από βιολογικά αβγά με κινόα, καλοφτιαγμένα benedict και croque madame, μέχρι burgers, φυσικούς χυμούς και cocktails. Σημειώνεται ότι ο χώρος του Athénée είναι από τους πιο φινετσάτους της πόλης και ιδανικός για μια ανάπαυλα είτε εν τω μέσω της εβδομάδας είτε ως στάση πριν ή μετά από μια χαλαρή κυριακάτικη βόλτα και το  brunch εδώ δεν είναι μόνο κυριακάτικο. Αποτελεί σημείο αναφοράς για πληθώρα λόγων που περιλαμβάνουν από την ενδιαφέρουσα μπάρα -τα κοκτέιλ της κάρτας «Bubble Atack» είναι εξαιρετικά- και τις προτάσεις του σεφ, μέχρι τις Gastronomy Tuesdays που οργανώνονται μία Τρίτη το μήνα δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα των φιλοξενούμενων διακεκριμένων μαγείρων.

Η εμπειρία συμπληρώνεται με τις γλυκές δημιουργίες που έχει ετοιμάσει ειδικά για το Lazy Sunday Brunch του Athénée ο γνωστός ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος σε έναν εντυπωσιακό μπουφέ που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για τις επόμενες τρεις Κυριακές, έως και 29 Μαρτίου. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον βελούδινο σιμιγδαλένιο χαλβά, την αμυγδαλόπιτα με βανίλια Ταϊτής, κρέμα και φρούτα δάσους και τη μανταρινόπιτα με αμύγδαλο. Αν ωστόσο είστε λάτρεις της σοκολάτας, οι δύο σοκολάτες (Jivara Lactee 40% και bitter Μanjari 64%) με σμέουρο και κράμπλ σοκολάτας είναι ό,τι πρέπει για εσάς.

info
Βουκουρεστίου 9 Αθήνα, τηλ. 210 3251430. Ώρες: 13.00-17.00 και 17.00-20.00 συνοδεία κοκτέιλ.

Δείτε επίσης

Gastronomy Tuesdays: Χρονόπουλος – Κωνσταντίνου στο Athénée

Gastronomy Tuesdays: Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου στο Athénée

Gastronomy Tuesdays: Ο Αθηναγόρας Κωστάκος μαγειρεύει στο Athénée