Το Olive που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ γιορτάζει την ελευθερία και τον αυτοσχεδιασμό στην κουζίνα! Το απόλυτο καλοκαιρινό τεύχος έρχεται στα χέρια σας με αγαπημένες ελληνικές συνταγές χωρίς συνταγή! Είναι όλες εύκολες, νόστιμες και πολύ δημιουργικές…

Μη χάσετε τα πιο χορταστικά λαδερά του καλοκαιρού, τις πλούσιες μακαρονάδες, τις δροσερές σαλάτες, τα καταπληκτικά ψητά, τα ανάλαφρα τηγανητά αλλά και τους σούπερ μεζέδες, όλα φτιαγμένα με τα υλικά του ψυγείου, του μποστανιού και του ντουλαπιού από τα χεράκια των σεφ του Olive. Μαζί τους, καλοκαιρινά ανάλαφρα γλυκά με ροδάκινο, δροσερά κοκτέιλ και αναψυκτικά από σπίτι!

Διαβάστε στο Olive Αυγούστου – Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Ανάβουμε τον φούρνο
Αγαπημένα φουρνιστά μαγειρεύονται μόνο με φρέσκες πρώτες ύλες και καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε συνταγές που δεν χρειάζονται μετρήματα και συγκεκριμένα υλικά: Μπριάμ, Ιμάμ με φέτα, Σουφικό Ικαρίας, Χταπόδι ψητό με σάλτσα πιπεριάς, Λαδένια Κιμώλου.

Καλή ψαριά
Οι θησαυροί της θάλασσας ψήνονται στον φούρνο ή στη σχάρα με χόρτα και λαχανικά εποχής και κάνουν το καθημερινό τραπέζι και τα πιάτα των μεζέδων να μυρίζουν ιώδιο…

Σαρδέλες πλακί με πατάτες, Σαφρίδι με λαχανικά & βινεγκρέτ κάππαρης, Τσιπούρα ψητή με κρίταμο, Καλαμαράκια με μυρωδικά & τσίλι, Σκουμπρί πλακί πικάντικο, Σαρδέλες με ντομάτα στον φούρνο, Τσιπούρες με βλίτα & σος με ντομάτα, βασιλικό & μαύρο σκόρδο.

Μαθήματα αλχημείας
Τα μαγειρευτά, από μια μακαρονάδα μέχρι ένα κοκκινιστό ή μια πίτα της ευκολίας, είναι τα φαγητά της εποχής, τώρα που τα λαχανικά είναι στα καλύτερά τους. Τα ετοιμάζουμε με μπόλικα μυρωδικά και αρωματικά μπαχαρικά!

Μανιάτικη τσουχτή, Φασολάκια με κοτόπουλο, Πανσέτα παστή, Ντοματόπιτα, Κολοκυθοκορφάδες (και όχι μόνο), Σαλάτα μιρμιζέλι Καλύμνου.

Μεζέδες της ευκολίας
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μαγειρεύει, αυτοσχεδιάζοντας, εύκολες, νόστιμες και δημιουργικές συνταγές που βρίσκει συνήθως το καλοκαίρι, στο ψυγείο, το ντουλάπι και το μποστάνι του.

Ψητά νεκταρίνια με μπουράτα, τσίλι & δυόσμο, Πιπεριές με χωριάτικο λουκάνικο, πάπρικα & μυζήθρα, Τορτίγια με κοτόπουλο, αβοκάντο & μαύρα φασόλια, Σαλάτα με παντζάρια, μήλα, γιαούρτι & φιστίκι, Παραδοσιακή μελιτζανοσαλάτα, Ρύζι με ρεβίθια & γαρίδες, Σαλάτα με καρπούζι & φέτα, Μανιτάρια πορτομπέλο με ρικότα & ελαφριά σάλτσα πέστο.

Τη δροσιά τους να ‘χετε!
Ρύζι, ζυμαρικά και λαχανικά εποχής συνδυάζονται δημιουργικά σε σαλάτες και ελαφριά πιάτα, που ετοιμάζονται χωρίς αυστηρές συνταγές και σερβίρονται κρύα…

Κοτόπουλο με λαχανικά, χαλούμι & σάλτσα μυρωδικών, Σαλάτες με αμπελοφάσουλα, Τονοσαλάτα με ρύζι, Παπαρδέλες με βλίτα, ντοματίνια & ξινομυζήθρα, Χυλοπίτες με Κοπανιστή Μυκόνου, άγριο μάραθο & πιπεριά, Ψητή μελιτζάνα με σάλτσα τσιμιτσούρι-ταχινιού.

Κωδικός μακαρονάδα
Ψάρια και θαλασσινά, φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά συναντούν τα ζυμαρικά σε πιάτα με έμφαση στη νοστιμιά και όχι σε αυστηρές δοσολογίες και διαδικασίες:

Λινγκουίνι Αματριτσιάνα, Σπαγγέτι με χταπόδι, κουκουνάρι & σταφίδες, Σπαγγέτι με τυρί & πιπέρι, Λινγκουίνι με τόνο, άνηθο & λεμόνι, Παπαρδέλες με πέστο βασιλικού.

Ροδάκινα
Τάρτες, σεμιφρέντο, μάφιν και επιδόρπια στο ποτήρι φτιάχνονται με το πιο αρωματικό και τραγανό φρούτο του καλοκαιριού!

Κοκτέιλ & αναψυκτικά 
Τα φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι, για δροσερές μέρες & νύχτες.

Ακόμα:
– Γνωρίζουμε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα
– Βγαίνουμε με φίλους για φαγητό στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πρωτεύουσας

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!