Το βιβλίο μαγειρικής για νέους μάγειρες του Τάσου Αντωνίου “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω!”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Easy Recipes Cookbook».

Η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στην πόλη Yantai της Κίνας (8-11 Ιουνίου 2015), ενώ ο Έλληνας συγγραφέας θα διαγωνιστεί με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στις ίδιες κατηγορίες για το Καλύτερο στον Κόσμο.

Ο συγγραφέας Τάσος Αντωνίου αναφέρει για το βιβλίο του: “Είτε ζεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, είτε ζεις σε κάποια «αφιλόξενη» μα πολλά υποσχόμενη πόλη του εξωτερικού, ένα είναι σίγουρο διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Δε θα ξαναπείς ποτέ «Μαμά, πεινάω». Βέβαια, ακόμη κι αν έχεις αποφοιτήσει εδώ και χρόνια, αλλά νιώθεις ότι είσαι φοιτητής, αυτό το βιβλίο θα γίνει το νούμερο ένα εργαλείο στην κουζίνα σου…”.

9185

Στο βιβλίο θα βρείτε 91 συνταγές, ιδανικές για τα πρώτα βήματα στην κουζίνα, λαχταριστές, γρήγορες και οικονομικές. Από πρωτότυπα σάντουιτς μέχρι το αγαπημένο παστίτσιο της µαµάς, κάθε συνταγή του βιβλίου είναι επιλεγµένη για αρχάριους µάγειρες που αγαπάνε το καλό φαγητό. Το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου έχει, όμως, και μια high-tech πρωτοτυπία: μπορείς να το κατεβάσεις και ως application στο smartphone σου, να σκανάρεις το QR code που θα βρεις σε κάθε συνταγή και αυτόµατα να έρθει στο κινητό σου η λίστα των υλικών που χρειάζεσαι από το σουπερµάρκετ!

Το βιβλίο προλογίζουν οι: Βαγγέλης Δρίσκας, chef-culinary expert, Ελένη Ψυχούλη, δημοσιογράφος γεύσης, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine, Julien Pham, συνιδρυτής και αρχισυντάκτης του γαλλικού περιοδικού Fricote, Paris, Eric Coisel, σεφ του εστιατορίου Maison Prunier στο Παρίσι.

info
Το βιβλίου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (τιμή: 17,40 ευρώ). Ο Τάσος Αντωνίου είναι ιδρυτής του www.mamapeinao.gr, μιας πλατφόρμας αφιερωμένης στο food culture.