Πάνω από 100 Έλληνες του εξωτερικού, αντίστοιχες συνταγές και ένας δεύτερος τόμος επιβεβαιώνουν γιατί η ελληνική κουζίνα ήταν, και θα είναι πάντα, σημείο αναφοράς. Οι εκδόσεις teΝeues κυκλοφόρησαν το ανανεωμένο λεύκωμα «Α Taste of Greece: Recipes, Cuisine & Culture» των Τατιάνα Μπλάτνικ και Diana Farr Louis, που φιγουράρει ήδη στον διεθνή Τύπο.

 

Η περίφημη κότα καπαμά της Cat Cora
Stewed Chicken, Recipe Cat Cora, Photo © Antonios Mitsopoulos. All rights reserved.

Η ελληνική κουζίνα δεν χρειάζεται διαφήμιση. Είναι διαφήμιση από μόνη της με την αρμονία και δωρικότητά της και λόγος που πολλοί επιστρέφουν κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τηγανητό γαύρο σε ένα ταβερνάκι πάνω στο κύμα, ζυμωτό ψωμί και πίτες -αχ, οι πίτες!- που βγαίνουν στο τραπέζι και σε δευτερόλεπτα δεν υπάρχει ψίχουλο.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι νοιώθει κανείς περηφάνια όταν ανοίγει τις σελίδες των διεθνών εφημερίδων και βλέπει τα χρώματα της γαλανόλευκης και συνταγές από Έλληνες του εξωτερικού που τιμούν τη χώρα με τον άσβεστο νόστο τους.

Και ο ανανεωμένος τόμος «Α Taste of Greece: Recipes, Cuisine & Culture» της Τατιάνα Μπλάτνικ και της Νεοϋορκέζας και πολιτογραφημένης πλέον Ανδριώτισσας συγγραφέα γεύσης Diana Farr Louis, είναι όλα αυτά. Πάνω από 100 Έλληνες του εξωτερικού ή ξένοι που νιώθουν Έλληνες στην ψυχή, μάς δίνουν τις συνταγές που τους φέρνουν δάκρυα στα μάτια και αποδεικνύουν στο διεθνές κοινό γιατί η ελληνική κουζίνα είναι η κουζίνα της καρδιάς.

Xταποδάκι στα κάρβουνα της Diane von Furstenberg
Grilled Octopus, Recipe Diane von Furstenberg, Photo © Antonios Mitsopoulos. All rights reserved.

Margaret Atwood, Tatiana Casiraghi, Μary Katrantzou, Νίκος Αλιάγας, Victoria Hislop, Rita Wilson, Jim Gianopulos, CEO της Paramount, η γλύπτρια Σοφία Βάρη, Diane von Furstenberg, Nobu Μatsuhisa, ο περίφημος φωτογράφος Robert ΜcCabe, ο μαραθωνοδρόμος Dean Karnezes, oι Καναδοί σχεδιαστές Dean & Dan Caten και η Cat Cora που μαθαίνει τους Αμερικανούς πώς να τρώνε ελληνικά, σε ένα flashback στο χρόνο και τις αναμνήσεις που κρατούν από τη δική τους Ελλάδα.

Aγκινάρες αλά πολίτα από την Vicky Vlachonis
Peas & Artichoke Hearts, Recipe Vicky Vlachonis, Photo © Antonios Mitsopoulos. All rights reserved

Όλοι στρατευμένοι σε ένα κοινό σκοπό: τη στήριξη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Μπορούμε» που καταπολεμά τον υποσιτισμό που βαθαίνει σιωπηλά όλο και περισσότερο.

«To Τaste of Greece», εξηγούν οι Γερμανοί εκδότες, «δεν είναι ένα βιβλίο μαγειρικής αλλά δήλωση αγάπης για την Ελλάδα. Και τη μακρά οδύσσεια της στο χρόνο».

Kαι επειδή όλα καταλήγουν γύρω από ένα τραπέζι, δοκιμάστε τη σαλάτα της Τατιάνας Μπλάτνικ ή το σουβλάκι κοτόπουλο του Karembeu και θα καταλάβετε πού κρύβεται το ταλέντο!

Σουβλάκι κοτόπουλο από τον Karembeu  Homemade Chicken Souvlaki, Recipe Christian Karembeu, Photo © Antonios Mitsopoulos. All rights reserved.

My ”Paxos” Σαλάτα από την HRH Princess Tatiana. My Paxos Salad, Recipe HRH Princess Tatiana, Portrait © HRH Prince Nikolaos, Photo © Antonios Mitsopoulos. All rights reserved.

info
teΝeues, 19,90 ευρώ

https://teneues-books.com/a-taste-of-greece-revised-edition
https://www.boroume.gr/

Διαβάστε επίσης:
Artos: Η τέχνη της αρτοποιίας

Nέο ebook για τη Σαντορίνη από τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση

Home Comforts : Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο για τη σωτηρία των εστιατορίων του κόσμου