Μια νέα έκδοση από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Άννα-Μαρία Παπίρη έρχεται να δώσει απαντήσεις στα συνεχή ερωτήματα που αφορούν τις δίαιτες και τους λόγους που συχνά είναι αναποτελεσματικές.

Στο βιβλίο η συγγραφέας κάνει αναλυτικές αναφορές στην «δίαιτα» ως συνώνυμο της αποτυχίας αλλά και της καταστροφής της υγείας μας παραθέτοντας σχετικά επιχειρήματα για τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Τονίζοντας επίσης τη σημασία της ελληνικής διατροφής ως κουλτούρα και τρόπο ζωής, χρησιμοποιεί σχετικές επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου, μειώνει τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και την πιθανότητα θανάτου από καρδιακά νοσήματα κατά 30%.

Το βιβλίο περιέχει επίσης προτάσεις για αποτελεσματική προσέγγιση στην απώλεια βάρους, την ευζωία και την υγεία με άξονα την ελληνική διατροφή και την αρχαία ελληνική άσκηση.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, στο βιβλιοπωλείο Books Plus/ Art & Coffee, Πανεπιστημίου 37, στις 19.00 με τη συμμετοχή των Περικλή Ιακωβάκη, Γεωργία Καπώλη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Αθηναΐδα Νέγκα.