O Δημήτρης Ρουσσουνέλος μετά τα βιβλία του Μυκονιάτικη Μαγειρική, τα Χοιροσφάγια στη Μύκονο και Κυκλάδες: γαστρονομικό οχυρό, επανέρχεται δριμύτατος με την πολυαναμενόμενη Κοπανιστή του.

Ένα βιβλίο για το ιδιαίτερο αυτό τυρί των Κυκλάδων που ξεκίνησε σαν ένα μοναχικό ταξίδι του Δημήτρη, μέρος μιας διαδρομής με σημείο εκκίνησης την παιδική του ηλικία. Από πέρυσι τέτοιο καιρό που ξεκίνησε το ταξίδι της Κοπανιστής με μόνα εφόδια δικές του αναμνήσεις, μυρωδιές, γεύσεις και σημειώσεις μέχρι σήμερα που έφτασε στα χέρια μας, ένα σωρό φίλοι του, πολλοί από αυτούς και δικοί μας που αγαπούν τη μαγειρική, επαγγελματίες μάγειρες και δημοσιογράφοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του κι έτσι το βιβλίο εμπλουτίστηκε με 43 συνταγές. Κάποιες παραδοσιακές, κάποιες πιο ιδιαίτερες, κάποιες απόλυτα ενδιαφέρουσες και κάποιες πολύ προχωρημένες, όπως η Ποικιλία µάκι σούσι µε κρέµα κοπανιστής.

kopanisti_katheti

Δε βλέπω την ώρα να φτιάξω τη λιγκουινάδα με σύκα και κάρι, τα σφουγγάτα με τυροβολιά και κοπανιστή σε μαρμελάδα λεμόνι, αλλά και τα ψητά αβοκάντο με αβγά μάτια και κοπανιστή. Ένα πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο, από αυτά που όσα κι αν έχεις στη βιβλιοθήκη σου δεν πρέπει να λείπει.

info
Εκδόσεις Scala Gallery. Παραγγελίες Λιανική / Χονδρική: Scala Gallery, 6944 393323 και στο rousounelosd@gmail.com.