Η Χρύσα Παραδείση είναι μια από τις γυναίκες μύθους που έμαθαν τις μαμάδες μας να μαγειρεύουν κοσμοπολίτικα σουφλέ, σου κι εκλέρ. Το βιβλίο της “Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική” επανακυκλοφόρησε με 392 σελίδες και 747 συνταγές εικονογραφημένες με 211 έγχρωμες φωτογραφίες και 110 σκίτσα και εμπλουτισμένες με μικρές συμβουλές για το πώς πετυχαίνει ένα φαγητό ή γλυκό, συμβουλές απαραίτητες για την επιτυχία κάθε γαστρονομικής προσπάθειας.

Μένοντας πιστοί στο πνεύμα της Χρύσας Παραδείση, οι συνταγές έχουν προσαρμοστεί με μεγάλη προσοχή στις διατροφικές απαιτήσεις της εποχής μας από την Αλεξία Τερζοπούλου, διπλωματούχο της γαστρονομικής Σχολής Τροφίμων και Οίνου Leiths του Λονδίνου και βοηθός εκπαίδευσης σε ακαδημία ζαχαροπλαστικής του Λονδίνου.

To βιβλίο θα είναι υποψήφιο στην κατηγορία Ευ Ζην των βραβείων που θα διοργανώσουν τα Public.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες Ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με την μαγειρική ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στην δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για την σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το περιοδικό Γυναίκα, με εφημερίδες αλλά και με το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

info
Από την εκδοτική Βιβλία Τερζόπουλος Ποιοτικές Εκδόσεις, terzopoulosbooks.com