Υπάρχει μεγαλύτερος λάτρης του τυριού από τα ποντίκια; Μάλλον όχι και αυτή τη σχέση πάθους θέλησε να αποτυπώσει στο τελευταίο τεύχος του το περιοδικό The Gourmand!

Το γνωστό βρετανικό περιοδικό διάλεξε 7 τυριά και 7 -πολύ χαριτωμένα οφείλουμε να ομολογήσουμε- ποντικάκια και τα φωτογράφισε παρέα. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με κάθε φωτογραφία να μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από σκηνές της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ratatouille».

Στο δωδέκατο τεύχος, λοιπόν, το εξώφυλλο είναι ένα ποντικάκι πάνω σε μία «πυραμίδα» Έμενταλ. Όσοι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους το περιοδικό (το οποίο όπως δηλώνουν στο site τους έχει πλέον εξαντληθεί), ξεφυλλίζοντάς το βρίσκουν τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της Jenny van Sommers με τους υπόλοιπους «πρωταγωνιστές» του άρθρου «Mice & Cheese», πάνω στα αγαπημένα τους τυράκια.

Όπως διαβάζουμε στο cheeselovers.gr, o συνιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής του περιοδικού, Dave Lane, δήλωσε ενθουσιασμένος με την ιδέα για το αφιέρωμα, σημειώνοντας ότι τα μοντέλα-ποντικάκια πέρασαν από casting. «Τα μικρά μας ήταν πολύ εύκολα στη συνεργασία. Κάναμε casting για να βρούμε τα πιο ενδιαφέροντα ως χαρακτήρες και μετά απλά τα βάλαμε στον ίδιο χώρο με τα τυριά. Το αστείο είναι ότι δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τα τυριά ως φαγητό, αντίθετα τα αντιμετώπισαν ως παιχνίδι, ακυρώνοντας μάλλον τον αστικό μύθο για τη σχέση τους», δήλωσε η Jenny van Sommers.