Στο Olive Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΘΕΜΑ στρώνουμε τραπέζι γεμάτο με τις πρώτες ύλες του καλοκαιριού και τα πιάτα που αγαπάμε να μοιραζόμαστε.

Οι γεύσεις της ζωής μας
Στην Ελλάδα η καρδιά μας χτυπά κυρίως σε ρυθμούς καλοκαιρινούς. Το ίδιο και τα πιάτα που αγαπάμε, γεμάτα ήλιο, αλμύρα και αρώματα θερμά, εμπλουτισμένα συνήθως με τη γεύση της ώριμης, ζουμερής ντομάτας και μοιρασμένα με ανθρώπους ξεχωριστούς.

50+ λαχταριστές συνταγές για την πιο νόστιμη εποχή
Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει εμβληματικά πιάτα της εποχής που μυρίζουν Ελλάδα, στην πιο αυθεντική εκδοχή τους. Απολαύστε παστίτσιο, μουσακά, μπριάμ, γεμιστά με κουκουνάρι και σταφίδες, ιμάμ και σαρδέλες πλακί με πατάτες.

Κυριακάτικο γεύμα
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος στρώνει υπαίθριο τραπέζι με κριθαράκι και χταπόδι ξιδάτο, πατατοσαλάτα με ρόκα και γιαούρτι, τσιπούρες και βλίτα με ντομάτα, βασιλικό και μαύρο σκόρδο, πεπόνι με μανούρι, κρέμα βαλσαμικού και μυρωδικά.

Το κοτόπουλο στην κουζίνα μας
Όλα τα μυστικά του πουλερικού που αγαπάμε περισσότερο από κάθε άλλο. Πώς το διατηρούμε, η σωστή προετοιμασία, το τέλειο ψήσιμο, η διατροφική αξία και τα υλικά που του ταιριάζουν. Ακόμα, 4 λαχταριστές συνταγές με λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά, ζυμαρικά και τυριά.

Τα κάναμε σαλάτα
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου φτιάχνει σε λίγα μόνο λεπτά χορταστικές σαλάτες-γεύματα. Με ζυμαρικά και κοτόπουλο, με αμπελοφάσουλα, κολοκυθάκια και αβγά, με φακές, πλιγούρι και κατσικίσιο τυρί, με τόνο και ρύζι και κινόα με αβοκάντο.

Μεζέδες χορταστικοί
Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη γι’ αυτό και ο Γρηγόρης Χέλμης ετοιμάζει μεζέδες πληθωρικούς που μένουν στο ψυγείο και με τους κατάλληλους συνδυασμούς μετατρέπονται σε πεντανόστιμα κύρια πιάτα. Τουρσί λαχανικών, παστή πανσέτα και μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και σάλτσα ντομάτας.

Το μενού της εβδομάδας
Η Εύα Μονοχάρη στρώνει το καθημερινό τραπέζι με σουτζουκάκια με μελιτζάνες και γιαούρτι, σκουμπρί πλακί πικάντικο, βολιώτικο σπεντζοφάι, χάντρες στον φούρνο, φασολάκια με κοτόπουλο και μανιάτικη τσουχτή.

Γλυκά του πάγου
Επιδόρπια δροσερά και βελούδινα, ιδανικά για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου. Παγωτό σάντουιτς με καρύδια και σοκολάτα, cheesecake με βερίκοκα, πάβλοβα με ψητά ροδάκινα και κρέμα μασκαρπόνε, παγωτό σοκολάτα σε χωνάκι.

Προτείνουμε τα κρασιά του μήνα, βγαίνουμε για φαγητό και ποτό.

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ.
Μην το χάσετε!