Σου αρέσει το παγωτό και θες να μάθεις να φτιάχνεις το αγαπημένο καλοκαιρινό γλύκισμα μικρών και μεγάλων; Στο βιβλίο “Φτιάχνω μόνος μου παγωτό και γρανίτες” ο Γιώργος Καραγιάννης αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για λαχταριστό σπιτικό παγωτό και γρανίτες, που γίνονται πανεύκολα.

pagoto_74485366

Είσαι οπαδός των κλασικών γεύσεων (βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, φιστίκι, παρφέ), των πιο ιδιαίτερων όπως μιλφέιγ, γιαούρτι και καπουτσίνο ή προτιμάς τις φρουτένιες γρανίτες; Ο Γιώργος Καραγιάννης σου δίνει περισσότερες από 200 συνταγές που δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο. Ακόμη και συνταγή για ντοντουρμά έχει, καθώς και συνταγές για συνοδευτικά και γαρνιτούρες που απογειώνουν γευστικά το παγωτό σου.

DSC03171

Για εγγυημένη επιτυχία στο βιβλίο βρίσκεις και χρήσιμα tips π.χ. για να πετύχεις σωστή υφή στο παγωτό και αν δεν έχεις παγωτομηχανή δες τις οδηγίες για να κάνεις μια αυτοσχέδια.

DSC03168

Ο Γιώργος Καραγιάννης έχει μεγάλο πάθος για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και αναζητά, καταγράφει και παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα. Έχει γράψει 3 βιβλία με συνταγές ακόμη: για λουκάνικα & αλλαντικά, για φυσικό προζύμι και για τσουρέκι. Η αγάπη του όμως για το σπιτικό παγωτό σίγουρα είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έχει μια αξιοσημείωτη συλλογή με παγωτομηχανές με την πιο παλιά να χρονολογείται από το 1880! Το πιο εντυπωσιακό, βέβαια, πέρα από την ηλικία αυτών των παγωτομηχανών, είναι ότι όλες τους είναι λειτουργικές και σύμφωνα με τον συγγραφέα οι παραδοσιακές παγωτομηχανές -που χρησιμοποιούσαν ως ψυκτικό μέσο πάγο και αλάτι- χαρίζουν πολύ ωραία υφή στο παγωτό.

X-PAGOTO-gia-miso

Παράλληλα με τη συγγραφή βιβλίων ο κ. Καραγιάννης παραδίδει σεμινάρια για το παγωτό σε ζαχαροπλάστες και εστιάτορες στη σχολή The Barista Way.

info
Από τις Εκδόσεις Ψύχαλου σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία