Mια πολυτελής έκδοση με 38 συνταγές από τον διακεκριμένο pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη μόλις κυκλοφόρησε.

Στις σελίδες του βιβλίου «Notebook: Pastries for Restaurants» παρουσιάζονται συνταγές, δοκιμές, τεχνικές, συμβουλές και μυστικά που συγκέντρωσε ο ταλαντούχος pastry chef , μέσα από την εμπειρία του σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, βραβευμένα με αστέρια Michelin, όπως το George Blanc και το Epicure –Le Bristol στη Γαλλία, το Fat Duck στην Αγγλία, το Cheval Blanc-Le Trois Rois στην Ελβετία και την Σπονδή στην Αθήνα.

Οι 38 πρωτότυπες δημιουργίες και οι 216 υποσυνταγές καταγράφονται με λεπτομέρειες και σαφήνεια, βήμα προς βήμα, από την αρχική ιδέα μέχρι το plating. Οι 256 φωτογραφίες από όλα τα στάδια της εκτέλεσης δίνουν μια σαφή εικόνα της κάθε παρασκευής.

Στόχος του Σπύρου Πεδιαδιτακη είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και τεχνικές με όλους τους ζαχαροπλάστες που θέλουν να εμπλουτίσουν το έργο τους, να δουν μία άλλη προσέγγιση στην παρουσίαση των πιάτων τους ή να μάθουν νέες τεχνικές στο στήσιμο των γλυκών τους.

«Τα σερβιρισμένα επιδόρπια είναι μια μοναδική ευκαιρία για έναν σεφ ζαχαροπλαστικής να είναι δημιουργικός και για τους επισκέπτες των εκλεκτών εστιατορίων να απολαύσουν κάτι εξαιρετικό που έχει δημιουργηθεί λίγο πριν σερβιριστεί. Ένα επιδόρπιο που θα ολοκληρώσει περίτεχνα τη γαστρονομική εμπειρία του γευσιγνώστη επισκέπτη» σημειώνει ο pastry chef στον πρόλογο του βιβλίου.

Η έκδοση «Notebook: Pastries for Restaurants» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Cacao Barry, της κορυφαίας εταιρείας σοκολάτας στον κόσμο που επιλέγουν οι σεφ σε περισσότερες από 90 χώρες για τις δημιουργίες τους.

info
«Notebook, Pastries for restaurants», Σπύρος Πεδιαδιτάκης, τιμή 66,00 €
Τo βιβλίο διατίθεται προς πώληση μέσα από το website www.spyrospediaditakis.com και στο ζαχαροπλαστείο Ourse (Μυστρά 39, Γλυφάδα, τηλ: 212 106 7019)

Δείτε επίσης:
Ζαχαροπλαστική υψηλής εστίασης στο Ourse, στη Γλυφάδα

Η Νάντια Μακρυγιάννη σπούδασε οικονομικά, την κέρδισε, όμως, η υψηλή ζαχαροπλαστική τέχνη

Μαρίνος Κοσμάς: «Η ζαχαροπλαστική είναι σαν τη μουσική»