Σού έχει τύχει και εσένα κάποια στιγμή να αγανακτήσεις τόσο με κάτι ώστε να αισθάνεσαι ότι πλέον θα πρέπει οι Αρχές να αναλάβουν την κατάσταση; Αυτό ακριβώς έπαθε ένα 12χρονο αγόρι από τον Καναδά όταν οι γονείς του τον ανάγκασαν να φάει μια απαίσια σαλάτα και έτσι αισθάνθηκε την ανάγκη να παραπονεθεί για την όλη κατάσταση στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το δίκτυο CBC, το αγόρι πρώτα κάλεσε την αστυνομία την προηγούμενη Τρίτη γύρω στις 10μμ για να πει ότι δεν τού άρεσε η σαλάτα του. Όταν όμως η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε «στην έκτακτη ανάγκη» του, ο μικρός ξανακάλεσε τον αριθμό για να επαναφέρει στο προσκήνιο την αιτία της δυσαρέσκειάς του.

Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ιδιαίτερα κωμικό, καθώς συμπεριλαμβάνει ένα μικρό παιδί, δεν είναι λίγες οι φορές που ενήλικες καλούν τη γραμμή έκτακτης ανάγκης για ανάλογα ζητήματα. Η άσκοπη απασχόληση της γραμμής βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αναγκάσει την αστυνομία να επιβάλλει βαριά πρόστιμα. «Έχουν πάρει τηλέφωνο για να παραπονεθούν ότι το κεμπάπ δεν είχε αρκετό κρέας», λέει ο Καναδός αστυνομικός Dal Hutchinson. «Ένας άλλος είχε πάρει γιατί δεν μπορούσε να βρει το τηλεκοντρόλ. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που χρησιμοποιούν λάθος τη γραμμή», τονίζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Αρχές δεν επέβαλαν κανένα πρόστιμο και αντίθετα άρπαξαν την ευκαιρία για να μάθουν στο μικρό τη σωστή χρήση της εν λόγω γραμμής.

Ο αστυνομικός βέβαια δεν έμαθε ποτέ τι είχε η σαλάτα και στεναχώρησε τόσο το μικρό, ωστόσο το παράπονό του ήταν αρκετό για να μην παραγγείλει ο ίδιος τη συνηθισμένη του σαλάτα για μεσημεριανό.