Η 20χρονη σεφ-περιβαλλοντολόγος Louise Mabulo συγκαταλέγεται πλέον στο πάνθεον των «Νεαρών Πρωταθλητών της Γης», βραβείο που της απονεμήθηκε από τα Η.Ε για το έργο της για την ενίσχυση των καλλιεργητών κακάο στις Φιλιππίνες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Think big but ask God for guidance! @breville_phils #juniorchef #juniormasterchef #másterchefjunior #chef #travelingchef #traveller #foodie #portrait #picture #photography #photoshoot

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louise Mabulo (@louisedgmabulo) στις

Η νεαρή σεφ ξεκίνησε το «Cocoa Project» στη γενέτειρά της, τις Φιλιππίνες, αμέσως μετά την καταστροφή πολλών καλλιεργειών κακάο από τον τυφώνα Nock Ten το 2016. Ο τυφώνας είχε καταστρέψει το 80% της καλλιεργήσιμης γης στην περιοχή που ζούσε ωστόσο η Malubo παρατήρησε ότι αρκετά κακαόδεντρα κατάφεραν να αντισταθούν στο καταστρεπτικό πέρασμά του. Οι Φιλιππίνες είναι από τις χώρες που οι τυφώνες είναι συχνό καιρικό φαινόμενο οπότε η Malubo είχε την ιδέα να δημιουργηθούν καλλιέργειες κακάο που λόγω του ότι είναι ανθεκτικές σε ακραία καιρικά φαινόμενα, θα αποτελούν μακροπρόθεσμα βασικό έσοδο των καλλιεργητών. Στο πλαίσιο του project έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 200 αγρότες σε μεθόδους αγροδασοπονίας φυτεύοντας περισσότερα από 70.000 δέντρα σε έκταση 700 στρεμμάτων γης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αγροτεμάχια που είχαν πληγεί από τον τυφώνα το 2016. Η νεαρή σεφ επίσης δημιούργησε και καθιέρωσε το «Culinary Lounge», ένα «farm to table» studio όπου συγκεντρώνει συγκεκριμένα υλικά από τοπικούς αγρότες ενθαρρύνοντας την καλλιέργειά τους στο σπίτι.

Δείτε επίσης

Forbes: Οι Ευρωπαίοι millenials της φετινής λίστας «30 κάτω των 30»