Η σύνδεση άθλησης και σωστής διατροφής με αφορμή και τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποτέλεσε το κύριο θέμα του 4ου Food Experience Graviera Naxos που πραγματοποιήθηκε 11 με 13 Ιουνίου στη Νάξο και στη Σχοινούσα με διοργανωτή την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στην Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην υδατοσφαίριση γυναικών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα στο άλμα εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ., Νίκος Συρανίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008, 2012) και 8ος Ολυμπιονίκης το 2008, η 7η Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και 9η το 2004 στην Αθήνα στην σφαιροβολία, Πόπη Ουζούνη και η Μαρία Παγκάλου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον ημιτελικό μίλησαν για την διατροφική αξία της διάσημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι πρωταγωνιστές της αγαπημένης σειράς «Άγριες Μέλισσες». Η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μαρία Αντουλινάκη και ο Αργύρης Πανταζάρας, καλεσμένοι της Ε.Α.Σ Νάξου, συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις που ήταν γεμάτες γευστικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε και ο αγαπημένος τραγουδιστής των νέων, Νικηφόρος.

Το «γευστικό» ταξίδι ξεκίνησε με την πεντανόστιμη κακαβιά που ετοίμασε για τους καλεσμένους του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σεφ και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων, Μιχάλης Κάπρης, στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας. Ακολούθησε το επίσημο δείπνο στην αμμουδιά της Πλάκας στην γνωστή ταβέρνα «Τρία Αδέλφια», όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν μπιφτέκια γεμιστά με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και μοσχαράκι γιουβέτσι με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Κακαβιά

Την δεύτερη μέρα το… πρόγραμμα περιελάμβανε ταξίδι στην γραφική Σχοινούσα και «πάντρεμα» της ξακουστής, πεντανόστιμης φάβας του νησιού με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Το μενού, το οποίο υπέγραψε ο σεφ Δημήτρης Παπαδάκης, περιελάμβανε την φημισμένη κατσικομακαρονάδα με παλαιωμένη Γραβιέρα Νάξου τριμμένη και φυσικά την φάβα των αγροτών της Σχοινούσας. Η μέρα έκλεισε με γεύμα με πίτσα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κάτω από την επιβλητική Πορτάρα, το σήμα-κατατεθέν της Νάξου.

Κατσικομακαρονάδα

Φάβα Σχοινούσας

Φαλάφελ από φάβα Σχοινούσας με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και σος γιαουρτιού

Την τελευταία ημέρα του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (Ι.Δ.Ο.ΡΟ.) με την συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες διοργάνωσαν έναν μοναδικό αγώνα ράλι με ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ. Ο αγώνας ξεκίνησε από το λιμάνι της Νάξου και κατέληξε στον αρχαίο ναό της Δήμητρας στο γραφικό Σαγκρί, συνδυάζοντας τον γυναικείο μηχανοκίνητο αθλητισμό με τις ομορφιές και την ιστορικότητα της Νάξου.

Επίσης, την ίδια μέρα οι καλεσμένοι του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 έγιναν μάρτυρες μιας ακόμη… γευστικής συνάντησης κορυφής! Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines» η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αντάμωσε με τα φημισμένα, φίνα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, σε ένα ξεχωριστό event γευσιγνωσίας και ενημέρωσης για τα εκλεκτά αυτά προϊόντα.

Για άλλη μία χρονιά, τους καλεσμένους του Food Experience Graviera Naxos ταξίδεψε στο νησί μας η Blue Star Ferries, η οποία μετέφερε και τα ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ.

Δείτε επίσης:
Η διασκέδαση αποκτά ξανά ήχο: Από σήμερα μουσική σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σπουδών για Βaristas στο WSPC

Το Arla Protein «υιοθετεί» αθλητές στο δρόμο για το Τόκιο