Το ιστορικό κτίριο του Λονδίνου Old War Office ήταν κλειστό στο κοινό εδώ και δεκαετίες! Στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου υπήρξε το αρχηγείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ και στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκε ως κτίριο.

Πρόκειται για ένα κτίριο-ορόσημο της παγκόσμιας Ιστορίας, με πολλά τούνελ και μυστικά περάσματα, όπου ο Τσόρτσιλ έδινε οδηγίες στους στρατηγούς και τους κατασκόπους. Κατά την επίσκεψη αυτού του κτιρίου εμπνεύστηκε τον Τζέιμς Μποντ ο Ίαν Φλέμινγκ, ενώ έχει αποτελέσει το σκηνικό για πολλές ταινίες του πράκτορα 007. Σχεδιάστηκε από τον βρετανό αρχιτέκτονα William Young και ολοκληρώθηκε το 1906, ενώ πέρα από αρχηγείο πολιτικών υπήρξε και κατοικία του του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών. Πέρα από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, έχουμε δει το κτίριο στη σειρά «Τhe crown».


Πρόσφατα το κτίριο αξιοποιήθηκε από τη γνωστή εταιρεία Raffles. Η ανακαίνισή του κράτησε πάνω από 5 χρόνια και θα ανοίξει επίσημα στο κοινό το 2022. Είναι το πρώτο ξενοδοχείο της Raffles με 125 δωμάτια και σουίτες ενώ περιλαμβάνει και 85 πολυτελείς κατοικίες, για πολύ ακριβά βαλάντια… Παράλληλα, στο μεγαλεπίβολο σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνονται και η δημιουργία 9 εστιατορίων και μπαρ.

Στο επόμενο ταξίδι μας στην Αγγλία, ανυπομονούμε να δειπνήσουμε εκεί που κατέστρωνε τα σχέδιά του ο Τσόρτσιλ…

Δείτε επίσης:
Τα καλύτερα cocktail bars του Λονδίνου σήμερα

Το πρώτο vegan… κρεοπωλείο βρίσκεται στο Λονδίνο

Βρήκαμε τον πιο ακριβό καφέ στο Λονδίνο, κόστους £50 το φλιτζάνι!