Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης,  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 αναφέρθηκε στο άνοιγμα της εστίασης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως σε ό,τι άφορα την εστίαση ότι θα συζητηθεί το ζήτημα με την αρμόδια επιτροπή για να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης. Ούτως η άλλως, ανέφερε χαρακτηριστικά, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού  το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το  γκαζόν. Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, ακόμη, ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επισήμανε ακόμη ότι είναι δύσκολη η απόφαση να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί να μετακινηθούν προς τα χωριά τους, τη στιγμή που δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος. Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι στο τραπέζι της επιτροπής η οποία θα κληθεί να την εγκρίνει. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η 3ωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.

Επίσης, πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών, κάτι που θα εξεταστεί από τους λοιμωξιολόγους.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν επιλέγεται η μέθοδος της παράδοσης εκτός, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού».

Δείτε επίσης:
Γερμανία: Τέλος Ιουνίου ανεβάζουν ρολά τα εστιατόρια

Τα επώνυμα τοπικά προϊόντα στηρίζουν τον τουρισμό

Αναγνωρίστηκε το χαλούμι ως ΠΟΠ προϊόν

Το άρθρο της εβδομάδας