Μια πρωτότυπη ιδέα ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό στο Λονδίνο: ένα θεματικό εστιατόριο βασισμένο σε συνταγές από αβοκάντο!
Το εστιατόριο θα σερβίρει παραλλαγές αγαπημένων πιάτων, στις οποίες εντάσσει δημιουργικά το αβοκάντο, όπως για παράδειγμα αυγά φλορεντίν σερβιρισμένα μέσα σε αβοκάντο ή μπεργκερ που αντί για ψωμί θα είναι μέσα σε ένα αβοκάντο κομμένο στη μέση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Avocado Show (@theavocadoshow)


Άλλα πιάτα, πιο ιδιαίτερα είναι τo Avo garden, που είναι ουσιαστικά ένα ντιπ από αβοκάντο, χούμους και διάφορα μυρωδικά, σερβιρισμένο με πιτούλες. Μια γλυκιά πρόταση είναι το Sinner Stack, ένα πιάτο pancake που «παντρεύει» το αβοκάντο με τα μύρτιλλα, τη σπιρουλίνα και το σιρόπι αγαύης.
Το εστιατόριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου ανάμεσα στην Oxford και τη Regent street. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία των επίσημων εγκαινίων του. Ήταν να ανοίξει την προηγούμενη άνοιξη αλλά αναβλήθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Ονομάζεται Avocado Show και έχει ήδη 3 ακόμη καταστήματα στο Άμστερνταμ, στη Μαδρίτη και στις Βρυξέλλες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Avocado Show (@theavocadoshow)


Οι ιδιοκτήτες του έχουν δηλώσει ότι εμπνεύστηκαν το όλο concept από την αγάπη τους για το αβοκάντο. Αν και η δημοτικότητα των εστιατορίων μεγαλώνει συνεχώς -έχουν πάνω από 150.000 ακόλουθους στο Instagram- οι οικολογικές οργανώσεις έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι η καλλιέργεια αβοκάντο θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην κλιματική κρίση.
Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφοσβητήσει ότι το αβοκάντο αποτελεί μια πολύ υγιεινή υπερτροφή, θα πρέπει τα Κράτη να διασφαλίσουν μια βιώσιμη λύση για την παραγωγή και τη διανομή του, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους καταναλωτές.

Δείτε επίσης:
Θα πίνατε τον καφέ σας μέσα σε κουβούκλια;

Στη Γουατεμάλα ψήνουν πίτσα πάνω στη λάβα του ηφαιστείου!

9 εστιατόρια ανοίγουν στη θέση του παλιού στρατηγείου του Τσόρτσιλ στο Λονδίνο